Contul meu - Nutrika

Calculează-ți necesarul energetic zilnic

Please enter your age
Please enter your gender
Please enter your height
Please enter your weight (Kg)
Please select an activity level

Contul meu

Autentificare

Înregistrare

Va fi trimisă o legătură la adresa ta de email pentru a seta o parolă nouă.

Datele personale vor fi folosite pentru a-ți susține experiența pe acest site web, pentru a administra accesul la contul tău și pentru alte scopuri descrise în politică de confidențialitate.

Felicitări! Ai devenit membru cu acces nelimitat pe singura platformă din România care îţi dă posibilitatea să-ţi creezi meniuri şi planuri alimentare personalizate, cu actualizarea automată a valorilor nutriţionale zilnice în funcţie de preparatele pe care le adaugi! Ca să beneficiezi la maximum de puterea planului alimentar personalizabil Nutrika Fit, citeşte

Instrucţiunile de utilizare

Fiind membru al Nutrika Fit, ai posibilitatea să-ți creezi un plan alimentar personalizat, în funcție de ceea ce îți dorești să mănânci. Ai grijă însă să nu depășești numărul de calorii calculat pentru atingerea obiectivului stabilit. Dacă încă nu ţi-ai calculat necesarul caloric zilnic, dă click aici să vezi care este numărul maxim de calorii permis pentru a slăbi.

În partea dreaptă a ecranului sunt trei butoane, unul sub altul, cu acces rapid la informaţiile tale personalizate:

Primul buton: furculiţă/cuţit pe fundal verde – acces rapid la Planurile alimentare editabile create de tine

 

Al doilea buton: 3+2 – acces rapid la meniul fix prestabilit Nutrika Fit – planul alimentar fix pe 4 săptămâni – citeşte informaţiile şi inspiră-te din structura lui; îl poţi accesa oricând doreşti timp de 3 luni

 

Al treilea buton: omuleţ pe fond gri – acces rapid la Contul tău (pagina pe care te afli chiar acum; aici vei găsi întotdeauna detaliile legate de navigarea pe site, paşii necesari pentru crearea unui plan alimentar – adică toate instrucţiunile de mai jos)

 

Să începem crearea primului tău Plan alimentar personalizat:

Recomandare: pentru construirea Planurilor alimentare personalizate utilizează un dispozitiv cu ecran mare (calculator, laptop sau tabletă). După ce ai creat Planurile le vei putea vizualiza şi pe telefon.

Pasul 1:

 • intră pe Rețete calculate și alege-ţi un Mic dejun din variantele prezente pe site (ex: Ouă poșate cu avocado). Deschide reţeta și apasă butonul „Adaugă la planul alimentar”. Va fi creat automat un plan alimentar nou care se va deschide deasupra rețetei, iar preparatul ales de tine va fi poziționat în caseta de lucru din partea de jos. Trage-o cu mousul în dreptul Micului dejun al primei zile.

 • poți schimba numele planului sau numărul de zile pe care vrei să se întindă

 • nu uita să-ți salvezi planul nou creat apăsând butonul „Salvează”

 • închide caseta planului alimentar; vei reveni la reţetă;
 • dă click pe butonul verde cu furculiţă şi cuţit din partea dreaptă a ecranului ca să accesezi planul alimentar creat. Se va deschide pagina Planurilor alimentare (acum ai unul singur, pe viitor poţi crea oricâte). Dă click pe Vizualizare/editare pentru a continua construirea propriului tău plan. Vei regăsi Micul dejun ales şi poţi continua cu adăugarea celorlalte preparate pentru prânz, cină şi gustări.
 • Important! Nu depăşi necesarul caloric zilnic.

Pasul 2: în Planul alimentar creat deja,

 • foloseşte caseta de căutare (aflată sub numele planului alimentar) și introdu denumirea unui preparat pentru Prânz;

 • nu este necesar să-i introduci denumirea exactă, încearcă cu primele trei – patru litere din aceasta (ex: Supă)
 • alege din supele rezultate pe cea pe care ți-o dorești (ex: Supă cremă de morcov)
 • adaug-o la planul alimentar dând click pe ea; se va poziţiona în partea de jos a planului, în caseta de lucru; trage-o cu mousul în dreptul Prânzului.
 • continuă cu un alt preparat pentru prânz sau treci mai departe și alege Cina și cele două gustări, urmând aceleași comenzi ca mai sus (ex: Prânz – pulpe de curcan…; Cină: Salată grecească; Gustare 1: măr; Gustare 2: iaurt)
 • dacă ai nevoie de inspirație pentru a căuta un preparat, poți merge în secțiunea cu Bucate calculate și după ce te hotărăști ce îți dorești să mănânci, deschide rețeta și adaug-o în planul alimentar direct din această secțiune (idem ca la Micul dejun).
 • verifică-ți totalul de calorii afișat în partea de sus a zilei. Dacă ai depășit numărul de calorii necesar, renunță la un preparat sau înlocuiește-l cu altul mai puțin caloric. Este o condiție obligatorie dacă îți dorești să slăbești.

Pasul 3: După ți-ai creat propriul tău plan alimentar pentru prima zi, salvează-l apăsând pe butonul „Salvează”.

Pasul 4: Continuă cu celelalte zile ale săptămânii urmând pașii descriși mai sus.

Poți muta preparatele între ele, le poți pune pe mai multe zile sau le poți șterge. Nu uita să Salvezi de fiecare dată planul tău, altfel vei pierde informaţiile.

Odată ce ai căutat un preparat şi acesta s-a poziţionat în caseta de lucru, îl poţi folosi în orice zi a săptămânii doreşti, o dată sau de mai multe ori. Va rămâne acolo până când îl vei şterge tu.

Verifică de fiecare dată, după construirea meniului unei zile dacă eşti sub necesarul caloric zilnic.

Îţi recomandăm să navighezi cât mai mult pe site şi în special pe secţiunea Bucate calculate. Vizualizează reţetele şi preparatele propuse de Nutrika, astfel încât să poţi decide mai uşor pe care îl preferi.

 

În prezentarea video de mai jos poți urmări în detaliu crearea unui plan alimentar personalizat:

Îţi mulţumim că ai ales să slăbeşti cu Nutrika şi îţi dorim mult succes în atingerea obiectivului!

Suntem alături de tine dacă vei avea nevoie de sfaturi sau recomandări în prepararea reţetelor de pe site-ul nutrika.ro. Ne poţi scrie la adresa: contact(@)nutrika.ro şi îţi vom răspunde cât de repede putem.

 

Important

Apa: hidratează-te bine, în funcţie de activitatea fizică, anotimp, greutatea corporală;

Ceaiul şi cafeaua: poţi bea ceai de plante şi cafea naturală fără grija caloriilor, dacă nu le îndulcești; după cafea sau în timpul consumului bea şi o cantitate egală de apă.

 

Utile

ULEIUL: O lingură plină ochi de lichid are 15 ml, echivalentul a 15 g apă, dar uleiul, având densitatea mai mică va cântări mai puţin (12 g). Iar dacă lingura nu va fi plină până la margini vom avea 12,5 ml = 10 g ulei.
Cum măsori 10 g de ulei cu o lingură: cântăreşte 10 g de ulei cu ajutorul unui mic pahar pus pe cântarul de bucătărie: toarnă din sticlă în pahar până când cântarul va indica 10 g; răstoarnă uleiul din pahar într-o lingură; observă cu atenţie până unde se umple aceasta; pe viitor va reprezenta unitatea ta de măsură pentru 10 g de ulei.

CONDIMENTELE: condimentează mâncarea după propriul tău gust. Condimentele uscate sunt uşoare şi diferenţa calorică este mică, aşa că nu este nevoie să le cântăreşti de fiecare dată. Cântăreşte la început o linguriţă plină şi foloseşte-o ca reper de fiecare dată când găteşti.

Nutrika