Nutrika: slăbești cu propriul plan alimentar (ianuarie 2021) - Nutrika

Nutrika a creat o platformă unde îţi poţi construi singur propriile planuri alimentare care te vor ajuta să slăbești sau să te menții ținându-ți sub control principalii nutrienți.

Pe site avem peste 100 de reţete atent documentate şi calculate, iar platforma îţi va calcula automat totalul caloriilor, grăsimilor, carbohidraţilor, fibrelor şi proteinelor pe întreaga zi. Oricare preparat poate fi introdus în planul tău alimentar, trebuie doar să fii atent să nu depăşeşti necesarul energetic zilnic.

Când ai nevoie de propriul plan alimentar:

  • când nu înţelegi ce te îngraşă sau de ce nu reuşeşti să slăbeşti;
  • mănânci prea mult seara;
  • nu iei în calcul ronţăielile de peste zi: poate crezi că sucurile naturale, fructele în exces, 2-3 pahare cu vin sau bere, câţiva biscuiţi sau o pungă de alune nu contează?

Un plan alimentar pe care să-l urmezi este o soluţie la îndemână pentru a-ţi ţine greutatea sub control. Iar unul pe care să ţi-l creezi singur e cel mai bun, pentru că este alegerea ta. Nu vei avea zile întregi doar cu carne sau altele doar cu fructe. Vei putea crea combinaţii sănătoase şi gustoase, vei putea alege să mănânci ciorbe şi tocăniţe gătite cu puţină grăsime şi vei învăţa ce înseamnă o porţie potrivită pentru tine.

Cum funcţionează platforma Nutrika Fit

1. îţi alegi meniul unei zile: ce vrei să mănânci la micul dejun, prânz, cină şi cele două gustări

2. selectezi fiecare fel de mâncare şi îl introduci în planul tău alimentar

3. Nutrika calculează instantaneu caloriile și toate valorile nutriționale.

Poţi vedea cum, adăugând o ciocolată, două felii de pâine la prânz şi o pungă de alune seara, îţi depăşeşti cu mult necesarul caloric al zilei. Vei înţelege ce te îngraşă şi vei învăţa să renunţi la alimentele care nu au valori nutritive semnificative, dar sunt foarte bogate caloric.

Chiar dacă îţi cunoşti necesarul energetic este destul de greu să calculezi singur tot ce mănânci într-o zi. Este motivul pentru care Nutrika a creat această platformă în care îţi poţi construi un plan alimentar pentru o zi, o săptămână, o lună sau pe ce perioadă vrei tu şi în care vei avea tot timpul sub control suma caloriilor şi a principalilor nutrienţi ai unei zile.

Pentru cei care doresc consiliere în alcătuirea planurilor alimentare cu ajutorul cărora să slăbească, creăm meniuri individuale personalizate în funcţie de mâncărurile preferate şi necesarul energetic zilnic.

Avem şi un meniu prestabilit pentru 4 săptămâni după care te poţi ghida în alegerile tale. Meniul fiecărei zile este calculat în așa fel încât cele trei mese principale să însumeze un total caloric aflat între 1000 și 1200 kcal, iar totalul celor cinci mese (3+2 gustări) este între 1200 și 1500 kcal pe zi. Va fi alegerea ta dacă te vei limita la trei mese sau vei continua și cu cele două gustări incluse în meniul zilei.

Detalii despre cum funcţionează şi cum poţi intra în posesia fiecărui pachet poţi obţine aici.

Pe site sunt disponibile trei pachete Nutrika ce conţin:

Fiecare pachet oferă acces pe site la reţetele restricţionate şi accesibile doar membrilor.

Dacă ar fi să întorci capul de fiecare dată când auzi despre o nouă dietă, ţi-ai putea suci gâtul. Studiile individuale adesea se contrazic între ele, iar oamenii de știință își schimbă recomandările prea des. Așa că suntem blocați cu un baraj de studii și cărți de diete bazate vag pe o grămadă de adevăr, dar complet nesustenabile. Cert este că nu există o dietă perfectă. Mai degrabă, există multe moduri diferite de a mânca care promovează sănătatea și bunăstarea. Un lucru este sigur: planul care te va face să te simți bine pe termen lung este cel pe care îl poți urma. Dietele care provoacă modificări extreme durează de obicei doar câteva săptămâni. Ai încredere în instinctele tale cu privire la ceea ce ți se pare potrivit și găsește un plan cu care poți trăi - unul care să-ți ofere o mare varietate de alimente hrănitoare și delicioase de care să te bucuri."

Ellie Krieger, R.D.
www.elliekrieger.com

(Ellie Krieger este un dietetician nutriționist înregistrat care și-a obținut licența în nutriție clinică la Universitatea Cornell și masteratul în educație nutrițională la Universitatea College’s College Columbia. Este de asemenea, în top 10 medici nutriţionişti recunoscuţi de către Ranker.com).

Nutrika