Ingrediente
-
250 g ananas
Preparare:
Despre ananas:
Ananasul este indicat în caz de anemie, demineralizare, dispepsii, intoxicaţii, artrită, arterioscleroză, gută, litiază, obezitate. Printre multe vitamine şi minerale, conţine o enzimă digestivă (bromelină) care digeră în câteva minute de 1000 de ori greutatea ei de proteine şi care este comparată cu pepsina şi papaina. Consumarea fructului în stare naturală, nepreparat termic, îmbunătăţeşte digestia şi facilitează arderea mai rapidă a grăsimilor.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 86 g
Calciu – 13 mg
Fier – 0.29 mg
Magneziu – 12 mg
Fosfor – 8 mg
Potasiu – 109 mg
Sodiu – 1 mg
Zinc – 0.12 mg
Cupru – 0.11 mg
Seleniu – 0.1 µg
Vitamina C – 47.8 mg
Vitamina B6 – 0.112 mg
Vitamin A – 3 µg
(sursa https://fdc.nal.usda.gov/index.html)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
O porţie de fructe: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
ananas | 250 | 125 | 0.3 | 32.8 | 3.5 | 1.35 |
Total portie: | 125 | 0.3 | 32.8 | 3.5 | 1.35 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
ananas | 50 | 0.12 | 13.12 | 1.4 | 0.54 |