Ingrediente
-
100 g ceapă
-
125 g ciuperci brune
-
320 g ciuperci Champignon albe
-
60 g pastă de roşii
-
20 ml mărar verde
-
5 g sare
-
1 g piper
-
200 g pâine integrală
Preparare:
Pregătire ingrediente:
– ceapa şi ciupercile se taie feliuţe
– mărarul se toacă mărunt
Preparare:
Într-o tigaie sau un wok se pune uleiul, se adaugă ceapa tăiată şi se amestecă până când devine sticloasă. Se pun apoi ciupercile brune şi cele albe şi se continuă amestecarea la foc mediu. Când ciupercile şi-au micşorat volumul şi nu mai lasă apă, se adaugă pasta de roşii şi se încorporează în amestec. După ce compoziţia s-a omogenizat, se asezonează cu sare, piper şi mărar verde şi se închide focul.
Se serveşte pe felii de pâine integrală (50 g).
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 4 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
Ceapa | 100 | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Ciuperci Champignon albe | 320 | 70.4 | 0.96 | 10.56 | 3.2 | 9.92 |
ciuperci brune | 125 | 43.75 | 0.63 | 3.13 | 0 | 6.25 |
marar verde | 10 | 4.3 | 0.11 | 0.7 | 0.21 | 0.35 |
Pasta de rosii | 60 | 43.8 | 0 | 8.34 | 0 | 2.58 |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.27 | 0.11 |
Sare | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ulei de masline | 20 | 165.6 | 18.4 | 0 | 0 | 0 |
Paine integrala | 200 | 446 | 3.4 | 73.6 | 17.4 | 21.6 |
Total reteta: | 818.4 | 23.63 | 107.07 | 22.48 | 41.71 | |
Total portie: | 204.6 | 5.91 | 26.77 | 5.62 | 10.43 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Ciuperci Champignon, crude | 22 | 0.3 | 3.3 | 1 | 3.1 |
Ciuperci brune Lidl | 35 | 0.5 | 2.5 | 0 | 5 |
marar verde | 43 | 1.1 | 7 | 2.1 | 3.5 |
Pasta tomate 24% | 73 | 0 | 13.9 | 0 | 4.3 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Ulei de masline extra vergine GranFruttato Monini | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
Paine Grau Intreg Vel Pitar | 223 | 1.7 | 36.8 | 8.7 | 10.8 |