Ingrediente
-
160 g banană
Preparare:
Bananele
Bananele sunt recunoscute pentru conţinutul ridicat de potasiu, cu rol important în funcţionarea normală a celulelor. Conform studiilor, printre beneficiile consumului de banane se numără scăderea tensiunii arteriale, reglarea tranzitului intestinal, reducerea riscului de cancer şi astm.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 74.91 g
Calciu – 5 mg
Fier – 0.26 mg
Magneziu – 27 mg
Fosfor – 22 mg
Potasiu – 358 mg
Sodiu – 1 mg
Zinc – 0.15 mg
Cupru – 0.078 mg
Seleniu – 1 µg
Vitamina C – 8.7 mg
Vitamina B6 – 0.367 mg
Vitamin A – 3 µg
Beta caroten – 26 µg
(surse: https://www.medicalnewstoday.com/articles/271157#potassium; https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/341529/nutrients)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 1 portie: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
banane | 160 | 142.4 | 0.48 | 36.48 | 4.16 | 1.76 |
Total portie: | 142.4 | 0.48 | 36.48 | 4.16 | 1.76 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
banane | 89 | 0.3 | 22.8 | 2.6 | 1.1 |