Borş de lobodă cu cartofi noi105 kcal - Nutrika

Borş de lobodă cu cartofi noi
105 kcal

0 0
Borş de lobodă cu cartofi noi<br />105 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
150 g ceapă verde
280 g morcov
150 g ţelină rădăcină
400 g cartofi noi
30 g orez
200 g lobodă
1000 g borş de putină
40 g leuştean
250 g iaurt 2%
20 g ulei
15 g sare

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 105,49 kcal
Grăsimi: 2,55 g
Glucide: 16,9 g
Proteine: 4,42 g
Fibre: 2,75 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 10
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • ceapa verde, morcovul şi ţelina se mărunţesc
    • cartofii se taie cubuleţe
    • se aleg frunzele de lobodă de pe codiţe şi se spală, se scurg bine de apă şi se taie fâşii
    • leuşteanul se toacă
    • borşul se pune separat la fiert şi se lasă să dea câteva clocote
    • se pun la fiert 2.5-3 litri apă

    Preparare:

    Într-o oală de 5-6 litri punem uleiul la încălzit, adăugăm ceapa verde, iar după 1-2 minute, morcovul şi ţelina. Se amestecă 2-3 minute, se pune sarea, apoi 1 litru de apă fierbinte. Lăsăm să fiarbă 10 minute la foc mic, după care adăugăm cartofii şi orezul. Se lasă la foc mic încă 20 de minute, până când toate legumele sunt fierte. Completăm apoi cu apă fierbine (1 – 1.5 litri), punem borşul fiert, apă (dacă mai este cazul) şi după 2-3 clocote, loboda.

    Imediat după ce am adăugat loboda, amestecăm în oală şi stingem focul. Leuşteanul îl punem după ce focul este oprit.

    Lăsăm borşul de lobodă 20-30 de minute cu capacul pus până la servire. În farfurie putem adăuga 2 linguriţe de iaurt sau smântână.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente
    pentru 10 portii
    gramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care
    FIBRE
    PROTEINE
    ulei20165.618.4000
    ceapa verde150480.22511.013.92.75
    morcov280114.80.5626.887.842.52
    telina radacina150240.34.52.41.05
    sare1500000
    orez30103.20.322.802.1
    cartofi4003080.4708.88
    loboda2004208.343.43.34
    bors putina10007001403
    leustean4016.80.3221.21.4
    iaurt 2%250162.559.5020
    Total reteta:1054.925.51169.0327.5444.16
    Total portie:105.492.55116.902.754.42

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    ulei de masline Speroni82892000
    ceapa verde320.157.342.61.83
    Morcovi410.29.62.80.9
    Radacina de telina160.231.60.7
    sare00000
    orez camolino Deroni34417607
    Cartofi de vara770.117.52.22
    garden spinach2104.171.71.67
    Bors de putina Tecuci701.400.3
    leustean gradina420.8533.5
    iaurt grecesc Olimpus 2%6523.808
    precedent
    Bere – 500 ml
    215 kcal
    următor
    Ficăţei de curcan cu cartofi şi mazăre verde
    312 kcal
    precedent
    Bere – 500 ml
    215 kcal
    următor
    Ficăţei de curcan cu cartofi şi mazăre verde
    312 kcal
    Nutrika