Ingrediente
-
500 g cartofi
-
20 g unt
-
10 g pătrunjel verde
-
1 g sare
Preparare:
În video de prezentare cartofii sunt preparaţi în patru feluri: prăjiţi, copţi, piure şi wedges, pentru a face o comparaţie calorică şi nutriţională pentru fiecare în parte.
Pregătire ingrediente:
- cartofii se spală şi se înţeapă cu furculiţa în câteva locuri
Preparare:
- se pun cartofii întregi într-o tavă şi se dau la cuptor la foc mediu pentru 40 – 50 min
- se verifică cu vârful unui cuţit dacă sunt gata
- se scot, se taie în două sau se rup cu mâna şi se sărează
- se adaugă pe fiecare câte un cubuleţ de unt şi se presară pătrunjel verde pe deasupra
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Cartofi copţi - 2 porţii | grame/ reteta | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
cartofi de vara | 500 | 385 | 0.5 | 87.5 | 11 | 10 |
patrunjel verde | 10 | 3.6 | 0.08 | 0.63 | 0.33 | 0.3 |
Sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
unt | 20 | 149 | 16.4 | 0.2 | 0 | 0.14 |
Total reteta: | 537.6 | 16.98 | 88.33 | 11.33 | 10.44 | |
Total portie: | 268.8 | 8.49 | 44.17 | 5.67 | 5.22 | |
Total/100 g cruzi | 107.52 | 3.4 | 17.67 | 2.27 | 2.09 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Cartofi de vara | 77 | 0.1 | 17.5 | 2.2 | 2 |
patrunjel verde | 36 | 0.8 | 6.3 | 3.3 | 3 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
unt President 82% | 745 | 82 | 1 | 0 | 0.7 |