Ingrediente
-
500 g cartofi
-
1 g sare
-
200 g ulei
Preparare:
În video de prezentare cartofii sunt preparaţi în patru feluri: prăjiţi, copţi, piure şi wedges, pentru a face o comparaţie calorică şi nutriţională pentru fiecare în parte.
Pregătire ingrediente:
- cartofii se spală, se taie, se clătesc în apă rece şi se scurg bine; fiind cartofi de vară, nu i-am curăţat de coajă
Preparare:
- se încinge uleiul;
- se adaugă cartofii şi se prăjesc la foc mare;
- se scot din ulei când cratiţa este pe foc şi se sărează (în timpul prăjirii cartofii au supt 50 g ulei; uleiul rămas nu se recomandă a se refolosi).
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Cartofi prăjiţi - 2 porţii | grame/ reteta | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
cartofi de vara | 500 | 385 | 0.5 | 87.5 | 11 | 10 |
Sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ulei de floarea soarelui | 50 | 413.5 | 45.95 | 0 | 0 | 0 |
Total reteta: | 798.5 | 46.45 | 87.5 | 11 | 10 | |
Total portie: | 399.25 | 23.23 | 43.75 | 5.5 | 5 | |
Total/100 g cruzi | 159.7 | 9.29 | 17.5 | 2.2 | 2 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Cartofi de vara | 77 | 0.1 | 17.5 | 2.2 | 2 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ulei de floarea soarelui Bunica | 827 | 91.9 | 0 | 0 | 0 |