Ciorbiţă de pui fericit147 kcal - Nutrika

Ciorbiţă de pui fericit
147 kcal

0 0
Ciorbiţă de pui fericit<br />147 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
800 g carne de pui cu os şi piele
130 g ceapă
300 g morcov
60 g pătrunjel rădăcină
120 g păstârnac
90 g ţelină rădăcină
250 g dovlecei
100 g ardei gras roşu
25 g pătrunjel verde
300 g pulpă de roşii
750 ml borş de putină
3,2 litri apă
20 g sare

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 147 kcal
Grăsimi: 6,42 g
Glucide: 8,59 g
Proteine: 13,2 g
Fibre: 2,11 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 12
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente :

    – toate legumele se mărunţesc la robot sau pe răzătoare (excepţie fac dovleceii care se vor tăia în cuburi mai mari)

    – pătrunjelul verde se va toca separând tulpinile verzi de frunze (se vor adauga în ciorbă în momente diferite)

    – carnea de pui se porţionează în 12 părţi (am folosit pulpe şi spinări de pui cu piele şi os)

    – borşul de putină se fierbe separat 5 minute

    Preparare:

    Într-o oală de 5-6 litri se pune carnea de pui la fiert în 2 litri de apă rece şi după 10-15 minute se verifică, se spumează şi se lasă să fiarbă 30 de minute la foc mic. Se adaugă ceapa, morcovul, pătrunjelul rădăcină, păstârnacul, ţelina şi sarea, se completează cu apă (700 ml) şi se continuă fierberea. După 15 minute se pot adăuga dovlecelul şi ardeiul gras tăiat cubuleţe. Se mai fierb împreună 30 de minute, după care se pun tulpinile de pătrunjel verde mărunţite (15 g), pulpa de roşii şi se continuă fierberea 10 minute. Când toate legumele sunt fierte se adaugă borşul de putină fiert în prealabil, se completează cu apă (500 ml – sau cât este necesar, până la umplerea oalei) şi se mai lasă 5 minute la fiert, la foc mic. Se opreşte focul, se adaugă frunzele de pătrunjel verde, se pune capacul şi se aşteaptă 20-30 minute până la servire.

    Ciorba de pui este mai gustoasă când se foloseşte carne de pui cu piele şi os. Dacă dorim o ciorbiţă mai slabă, putem înlătura pielea sau înainte de a pune zarzavatul, putem scoate cu un polonic grăsimea adunată la suprafaţă. În loc de dovlecei se pot folosi cartofi (aceştia sunt însă mai calorici), iar la sfârşit se poate adăuga şi leuştean verde, după gust.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 12 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    pulpe de pui - spinari de pui800127274.400140.8
    ceapa13054.60.1313.131.821.17
    morcov3001230.628.88.42.7
    patrunjel radacina6017.40.063.92.41.32
    pastarnac12086.40.6185.881.68
    telina radacina9014.40.182.71.440.63
    sare2000000
    dovlecel250300.2552.52.5
    ardei rosu gras10031062.11
    pulpa rosii300720.613.503.6
    bors putina75052.5010.502.25
    patrunjel verde2590.21.5750.8250.75
    Total reteta:1762.377.02103.10525.365158.4
    Total portie:146.866.428.592.1113.2

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Pulpe pui cu piele - crude1599.30017.6
    ceapa420.110.11.40.9
    Morcovi410.29.62.80.9
    patrunjel radacina290.16.542.2
    Pastarnac radacina720.5154.91.4
    Radacina de telina160.231.60.7
    sare00000
    Dovlecei120.1211
    Ardei rosu gras31062.11
    conserva pulpa de rosii Carrefour240.24.501.2
    Bors de putina Tecuci701.400.3
    patrunjel verde360.86.33.33
    precedent
    Ashta – Budincă libaneză de lapte cu apă de flori de trandafir şi portocal
    453 kcal
    următor
    Tort cu nucă şi dulceaţă de agude
    483 kcal
    precedent
    Ashta – Budincă libaneză de lapte cu apă de flori de trandafir şi portocal
    453 kcal
    următor
    Tort cu nucă şi dulceaţă de agude
    483 kcal
    Nutrika