Crap fiert în sos de legume437 kcal - Nutrika

Crap fiert în sos de legume
437 kcal

0 0
Crap fiert în sos de legume<br />437 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
850 g rondele de crap cu os (4 buc)
200 g ceapă
20 g usturoi
700 g roşii
800 g suc de roşii
150 g ardei gras galben
300 g ardei capia
5 g sare
1 g piper
1 g cimbru uscat
5 g pătrunjel verde
2 g ardei iute
20 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 437 kcal
Grăsimi: 17.26 g
Glucide: 28.77 g
Proteine: 43.43 g
Fibre: 4.96 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 4
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • crapul se taie rondele groase de 2-2.5 cm (4 buc)
    • ceapa – solzişori
    • usturoiul – feliuţe subţiri
    • roşiile – cubuleţe de 2-2.5 cm
    • ardeiul gras şi capia – pe lungime, felii de 0.8-1 cm lăţime

    Preparare:

    Într-o cratiţă mai mare sau un wok se pune uleiul şi se adaugă ceapa tăiată solzişori. Se amestecă timp de 2-3 minute, până când aceasta se înmoaie, după care se adaugă usturoiul şi ardeiul iute. Se mai lasă împreună 1-2 minute şi se pun roşiile. Când acestea încep să fiarbă se adaugă ardeiul gras şi ardeiul capia, sarea, piperul şi cimbru. Se amestecă bine 3-4 minute şi se pune sucul de roşii. Se vor lăsa să fiarbă împreună timp de 10 minute după care se introduc uşor în sos rondelele de crap, se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic timp de o oră.

    După o oră se presară pătrunjel verde şi se stinge focul.

    Se poate servi cu mămăliguţă fierbinte şi pătrunjel verde pe deasupra.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 4 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    rondele de crap cu os8501079.547.600151.3
    ceapa200840.220.22.81.8
    usturoi2029.80.16.60.421.28
    rosii7001261.427.38.46.3
    ardei gras galben 15040.50.39.31.351.5
    Ardei capia300780.9186.33
    suc de rosii80013603208
    ulei20165.618.4000
    sare500000
    piper12.550.030.650.270.11
    patrunjel verde51.80.040.320.170.15
    cimbru12.790.050.520.100.22
    ardei iute20.80.0040.190.030.04
    Total reteta:1747.3469.03115.0819.83173.70
    Total portie:436.8417.2628.774.9643.43

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Crap1275.60017.8
    ceapa420.110.11.40.9
    Usturoi1490.5332.16.4
    rosii180.23.91.20.9
    ardei gras galben270.26.20.91
    Ardei capia260.362.11
    Suc de rosii170401
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    patrunjel verde360.86.33.33
    cimbru2794.852.110.421.9
    ardei iute400.29.51.52.1
    precedent
    Chifteluţe în sos de roşii
    383 kcal
    următor
    Tocană din pulpă de viţel
    461 kcal
    precedent
    Chifteluţe în sos de roşii
    383 kcal
    următor
    Tocană din pulpă de viţel
    461 kcal
    Nutrika