Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos 273 kcal - Nutrika

Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos
273 kcal

0 0
Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos <br /> 273 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
200 g creveţi prefierţi
20 g făină
1 buc ou
30 g pesmet Panko
0,5 g piper
0,5 g boia
1 g sare
100 g mix salată
20 g zeamă lămâie
10 g ghimbir ras
3 g usturoi zdrobit
20 g sos de soia
150 g iaurt natural

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 273 kcal
Grăsimi: 5,67 g
Glucide: 25,72 g
Proteine: 29,46 g
Fibre: 0,84 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
      • Porţii: 2
      • Uşoară

      Ingrediente

      Preparare:

      Share

      Pregătire ingrediente:

      • se curăţă creveţii: se îndepărtează capul şi carcasa solzoasă, mai puţin bucata de lângă codiţă; aceasta va ajuta la menţinerea cozii întreagă pe tot parcursul procesului de preparare; se taie fiecare crevete de-a lungul curburii exterioare (aprox. 1 mm adâncime) şi se scoate cu o scobitoare intestinul (un firişor subţire, închis la culoare; sunt mulţi care sar peste această etapă, dar intestinul poate conţine particule fine de nisip care se vor simţi atunci când vom mânca creveţii); se spală şi se usucă cu prosoape de hârtie;
      • se asezonează pesmetul Panko cu piper, boia (iute sau dulce, după gust) şi puţină sare;
      • se bate un ou;
      • se pregăteşte sosul: se rade o bucăţică de ghimbir, se zdrobeşte un căţel de usturoi şi se amestecă cu zeama de la o lămâie, apoi cu sosul de soia; totul se toarnă peste iaurt, amestecând uşor;
      • se preîncălzeşte cuptorul.

      Preparare:

      • creveţii se dau prin făină, ou, pesmet (în această ordine) şi se aşează într-o tavă, pe hârtie de copt;
      • se dau pentru 15 min la cuptor;
      • se servesc calzi cu salată verde şi sos.

      Poftă bună!

       

      Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

      Creveti la cuptor cu mix de salata verde si sos - 2 portiigrame/
      reteta
      kcalGRASIMIGLUCIDEdin care
      FIBRE
      PROTEINE
      creveti prefierti 12 buc20014020030
      faina2069.40.1814.8402.06
      ou 1 buc60785.050.5807.39
      pesmet301140.4223.191.353.69
      piper0.51.280.020.320.130.06
      boia0.51.370.070.2800.07
      sare100000
      mix salata100220.51.402.5
      zeama lamaie20501.800
      ghimbir ras1080.081.780.20.18
      usturoi zdrobit33.990100.2
      sos soia205.40.020.5400.76
      iaurt natural15097.535.7012
      Total reteta:545.9411.3451.431.6858.91
      Total portie:272.975.6725.720.8429.46

      Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

      Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
      100 g
      GRASIMI/
      100 g
      GLUCIDE/
      100 g
      din care FIBRE/
      100 g
      PROTEINE/
      100 g
      creveti prefierti7010015
      Faina alba Boromir Superioara 0003470.974.2010.3
      oua bio Carrefour1308.420.97012.32
      pesmet crocant Panko Baneasa3801.477.34.512.3
      Piper negru2553.364.826.511
      Boia de ardei dulce27413.255014
      sare00000
      Salata Misticanza Carrefour220.51.402.5
      Suc de lamaie natural, fara zahar250900
      Ghimbir proaspat800.817.821.8
      usturoi proaspat133033.3306.67
      sos de soia Tao Tao270.12.703.8
      Iaurt grecesc Olimpus 2%6523.808
      precedent
      Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde
      516 kcal
      următor
      File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati
      521 kcal
      precedent
      Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde
      516 kcal
      următor
      File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati
      521 kcal
      Nutrika