Ingrediente
-
200 g pâine integrală
-
10 g ulei de măsline
-
10 g rozmarin proaspăt
-
0.5 g piper măcinat
Preparare:
Preparare:
Tăiaţi pâinea cubuleţe aproximativ egale, cu tot cu coajă, dar nu vă chinuiţi să le faceţi perfecte. Le faceţi pentru voi şi familie, aşa că nu aveţi nevoie să arate ca pentru o prezentare cu public. Oricum vor fi foarte gustoase şi le veţi avea la îndemână pentru mai multe zile.
Puneţi într-o tavă mare de cuptor tapetată cu hârtie de copt cubuleţele de pâine, adăugaţi uleiul, rozmarinul şi piperul. Amestecaţi bine şi daţi tava la cuptorul preîncălzit, pentru 15 de minute, la foc mic, amestecând din când în când în ea, să nu se ardă. Închideţi focul şi lăsaţi tava în cuptor până când crutoanele se răcesc complet.
Trasferaţi-le apoi într-o caserolă de sticlă sau un borcan şi păstraţi-le la temperatura camerei pentru mai multe zile, acoperite cu capac. Nu închideţi caserola cât timp crutoanele sunt calde, aşteptaţi până la răcirea lor completă.
Din 200 g pâine integrală au rezultat la final 130 g crutoane. Pentru o porţie avem nevoie de un pumn plin (cântărite au 13 g – aproximativ 23 cubuleţe).
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 10 portii: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
Paine integrala | 200 | 446 | 3.4 | 73.6 | 17.4 | 21.6 |
o lingură ulei | 10 | 82.8 | 9.2 | 0 | 0 | 0 |
piper | 0.5 | 1.28 | 0.02 | 0.32 | 0.13 | 0.06 |
rozmarin proaspăt | 10 | 13.1 | 0.59 | 2.07 | 1.41 | 0.33 |
Total reteta final (au rezultat 130 g crutoane): | 543.18 | 13.21 | 75.99 | 18.94 | 21.99 | |
Total 100 g crutoane: | 417.83 | 10.16 | 58.46 | 14.57 | 16.91 | |
Total portie (13 g crutoane): | 54.32 | 1.32 | 7.6 | 1.89 | 2.2 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Paine Grau Intreg Vel Pitar | 223 | 1.7 | 36.8 | 8.7 | 10.8 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Rozmarin proaspat | 131 | 5.9 | 20.7 | 14.1 | 3.3 |