Ingrediente
-
240 g paste integrale Farfalle
-
100 g ceapă
-
5 g usturoi
-
200 g vinete
-
140 g zucchini
-
700 g roşii
-
270 g ciuperci Champignon
-
20 g parmigiano
-
10 g sare
-
1 g piper
-
1 g ardei iute
-
10 g busuioc verde
-
20 g ulei
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se taie cât mai mărunt
- vintele – bastonaşe de 6-7 cm lungime şi 1 cm lăţime
- zucchini – se taie la început în două pe lungime şi apoi felii subţiri de 3-4 mm fiecare jumătate
- roşiile se decojesc şi se fac cubuleţe
- ciupercile Champignon – felii subţiri de 4-5 mm
Preparare:
Se pune uleiul la încins într-o oală sau un wok şi se adaugă pe rând ardeiul iute, ceapa, usturoiul şi vinetele. Se amestecă bine şi după ce vinetele au absorbit uleiul se pun roşiile, se aşteaptă 3-4 minute să lase zeamă şi se asezonează cu sare, piper şi jumătate din busuiocul verde. După alte 5 minute se adaugă zucchini şi ciupercile Champignon. Se amestecă, se pune capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute. Înainte de final se pune restul de busuioc verde şi se stinge focul.
Separat se fierb pastele: în apă clocotită se pune o linguriţă de sare şi se adaugă pastele. Se lasă la fiert 13-14 minute sau cât scrie pe etichetă, apoi se scurg şi se adaugă fierbinţi peste legume. Se amestecă până când pastele sunt învelite total de sos şi se servesc calde.
În farfurie se rade parmigiano sau o brânză tare şi se decorează cu busuioc.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 4 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
paste Farfalle integrale | 240 | 823.2 | 4.56 | 156 | 16.8 | 31.2 |
ceapa | 100 | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
usturoi | 5 | 7.45 | 0.03 | 1.65 | 0.11 | 0.32 |
vinete | 200 | 48 | 0.4 | 11.4 | 6.8 | 2 |
zucchini | 140 | 22.4 | 0.28 | 4.76 | 1.54 | 1.68 |
rosii | 700 | 126 | 1.4 | 27.3 | 8.4 | 6.3 |
ciuperci Champignon | 270 | 59.4 | 0.81 | 8.91 | 2.7 | 8.37 |
parmigiano | 20 | 80.4 | 6 | 0 | 0 | 6.4 |
ulei | 20 | 165.6 | 18.4 | 0 | 0 | 0 |
sare | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.27 | 0.11 |
ardei iute | 1 | 0.4 | 0.002 | 0.1 | 0.02 | 0.02 |
busuioc verde | 10 | 2.7 | 0.06 | 0.43 | 0.39 | 0.25 |
Total reteta: | 1380.1 | 32.07 | 221.29 | 38.42 | 57.55 | |
Total portie: | 345.03 | 8.02 | 55.32 | 9.60 | 14.39 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
---|---|---|---|---|---|
Farfalle Bio Organic Combino Lidl | 343 | 1.9 | 65 | 7 | 13 |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
Vinete | 24 | 0.2 | 5.7 | 3.4 | 1 |
Zucchini | 16 | 0.2 | 3.4 | 1.1 | 1.2 |
rosii | 18 | 0.2 | 3.9 | 1.2 | 0.9 |
Ciuperci Champignon, crude | 22 | 0.3 | 3.3 | 1 | 3.1 |
Parmigiano Reggiano DOP 24 mesi | 402 | 30 | 0 | 0 | 32 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
ardei iute | 40 | 0.2 | 9.5 | 1.5 | 2.1 |
Busuioc verde | 27 | 0.6 | 4.3 | 3.9 | 2.5 |