File de şalău cu cartofi natur şi sos de iaurt428 kcal - Nutrika

File de şalău cu cartofi natur şi sos de iaurt
428 kcal

0 0
File de şalău cu cartofi natur şi sos de iaurt<br />428 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
400 g file de şalău
600 g cartofi
30 g coajă şi zeamă de lămâie bio
240 g iaurt 10 % grăsime
5 g pătrunjel verde
5 g rozmarin proaspăt
5 g usturoi
20 g muştar
5 g sare
2 g piper
10 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 428 kcal
Grăsimi: 12,88 g
Glucide: 45,39 g
Proteine: 33,94 g
Fibre: 4,98 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 3
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente :

    – şalăul se spală, se usucă cu un prosop de hârtie, se unge cu o lingură de ulei şi se condimentează cu sare, piper măcinat mare şi rozmarin proaspăt

    – cartofii se curăţă de coajă, se taie în felii rotunde de 4-5 mm grosime şi se pun la fiert în apă cu sare

    – lămâia se dă pe răzătoare şi se stoarce zeama

    – se pisează usturoiul

    – se mărunţeşte pătrunjelul verde

    – iaurtul se amestecă cu muştarul, ustutoiul pisat şi coaja de lămâie; treptat, se adaugă şi sucul de lămâie şi se amestecă uşor în sos până se încorporează tot; se pune un praf de sare şi pătrunjelul verde tăiat mărunt

    Preparare:

    Într-o tavă de cuptor se aşează fileurile de şalău, unse cu ulei şi condimentate cu sare, piper şi rozmarin. Se dă tava la cuptorul încins pentru 20-25 de minute, la foc mediu (până când carnea peştelui se desface uşor).

    Cartofii se fierb timp de 25-30 minute (se verifică cu o furculiţă să fie fierţi).

    Servire:

    Şalăul se serveşte pe un pat de cartofi fierbinţi, cu sosul de iaurt pe deasupra şi o feliuţă de lămâie.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 3 portii:gramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    file salau4003362.80076.8
    cartofi6005281.21201212
    iaurt 10% grasime240290.4247.68011.04
    Sare500000
    ulei 1082.89.2000
    usturoi 57.450.0251.650.1050.32
    patrunjel verde51.80.040.320.170.15
    piper25.10.071.30.530.22
    mustar20180.91.40.580.78
    rozmarin 56.550.31.040.710.17
    lamaie308.70.092.790.840.33
    Total reteta:1284.838.63136.1814.94101.81
    Total portie:428.2712.8845.394.9833.94

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    File de salau de apa dulce cu piele Edenia 400 g - congelat840.70019.2
    Cartofi 880.22022
    iaurt - Yogurt Greek Style Pilos 10% grasime121103.204.6
    Lamaie290.39.32.81.1
    mustar Olimpia Tecuci904.572.93.9
    patrunjel verde360.86.33.33
    Rozmarin proaspat1315.920.714.13.3
    Usturoi1490.5332.16.4
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Ulei de masline extra vergine GranFruttato Monini82892000
    precedent
    Salată de roşii şi castraveţi cu telemea de oaie
    220 kcal
    următor
    Salată de crudităţi cu şuncă de Praga şi sos de iaurt
    247 kcal
    precedent
    Salată de roşii şi castraveţi cu telemea de oaie
    220 kcal
    următor
    Salată de crudităţi cu şuncă de Praga şi sos de iaurt
    247 kcal
    Nutrika