File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati 521 kcal - Nutrika

File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati
521 kcal

0 0
File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati<br /> 521 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
500 g file de somon
90 g ceapă roşie
100 g ardei gras
5 g pastă harissa
20 g rădăcină de ghimbir
7 g usturoi
2 g seminţe fenicul
2 g cuişoare
20 g ulei de măsline
30 g zeamă de lămâie
20 g sos de soia
0,5 g piper
500 g broccoli
160 g orez basmati
5 g sare

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 521 kcal
Grăsimi: 23,85 g
Glucide: 45,89 g
Proteine: 32,53 g
Fibre: 4,63 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 4
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • se curăţă somonul de solzi, se spală şi se usucă cu prosoape de hârtie;
    • broccoli se desparte în bucheţele mici; se pune la fiert o oală cu apă, se adaugă sare şi când apa clocoteşte, se adaugă broccoli; se fierbe 2 minute (dacă puneţi şi codiţa, aceasta se pătrunde mai greu şi se va mai lăsa 3-4 minute la fiert);
    • separat, se pune la fiert orezul basmati în apă cu sare (conform indicaţiilor de pe cutie);

    Preparare:

    • se crestează pielea somonului şi se asezonează cu sare şi piper; se freacă peste tot şi se lasă 10 minute deoparte;
    • se prepară sosul: într-un mixer vertical se introduc ceapa roşie, ardeiul gras, pasta harissa (cu măsură, este foarte iute), ghimbirul, usturoiul, seminţele de fenicul, cuişoarele, zeama de lămâie şi sosul de soia; se mixează până când totul este bine mărunţit;
    • într-o tavă de cuptor se toarnă tot sosul şi se aşează deasupra bucăţile de somon; se adaugă ulei de măsline (se întinde cu mâna pe pielea peştelui pentru ca aceasta să devină crocantă) şi se dă la cuptor pentru 20 – 25 minute;
    • se serveşte somonul în sos picant cu garnitura de broccoli şi orez basmati.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Somon cu sos picant, broccoli si orez basmati - 4 portiigrame/
    reteta
    kcalGRASIMIGLUCIDEdin care
    FIBRE
    PROTEINE
    file de somon - 4 buc500106574.50099
    ceapa rosie9035.10.097.471.261.08
    ardei gras10031062.11
    pasta harissa53.60.050.550.130.15
    ghimbir20160.163.560.40.36
    usturoi79.3102.3300.47
    seminte fenicul26.90.31.050.80.32
    cuisoare26.460.41.220.680.12
    ulei de masline20165.618.4000
    zeama lamaie307.502.700
    sos soia205.40.020.5400.76
    piper0.51.280.020.320.130.06
    broccoli5001700331314
    orez basmati160561.61.44124.8012.8
    sare500000
    Total reteta:2084.7595.38183.5418.5130.12
    Total portie:521.1923.8545.894.6332.53

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    File de somon norvegian Fresh Fish Today21314.90019.8
    Ceapa rosie390.18.31.41.2
    Ardei rosu gras31062.11
    harissa de la Tunisie Le Phare du Cap Bon721112.52.9
    Ghimbir proaspat800.817.821.8
    Usturoi proaspat133033.3306.67
    Seminte fenicul34514.8752.2939.815.8
    Cuisoare32320.161.234.26
    Ulei de masline extra vergine GranFruttato Monini82892000
    Suc de lamaie natural, fara zahar250900
    Sos de soia Tao Tao270.12.703.8
    Piper negru2553.364.826.511
    Broccoli3406.62.62.8
    Orez basmati bob lung Carrefour3510.97808
    Sare00000
    precedent
    Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos
    273 kcal
    următor
    Sărmăluţe vegetale în frunze de ştevie
    200 kcal
    precedent
    Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos
    273 kcal
    următor
    Sărmăluţe vegetale în frunze de ştevie
    200 kcal
    Nutrika