Fistic - neprăjit şi nesărat112 kcal - Nutrika

Fistic – neprăjit şi nesărat
112 kcal

0 0
Fistic – neprăjit şi nesărat<br />112 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
20 g fistic

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 112 kcal
Grăsimi: 9,06 g
Glucide: 5,43 g
Proteine: 4,03 g
Fibre: 2,12 g
Caracteristici:
    • Porţii: 1
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Fructele oleaginoase reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale, fibre, grăsimi esenţiale, vitamine şi minerale. Sunt energizante, induc senzaţia de saţietate, previn apariţia bolilor de inimă, au efecte antioxidante puternice şi ajută la reglarea colesterolului total. Bogate caloric, se recomandă consumul lor în cantităţi mici, la micul dejun sau la gustările între mese, neprăjite şi nesărate. Pentru a intensifica absorbţia nutrienţilor, se recomandă înmuierea lor în apă curată pentru câteva ore.

    Fisticul

    Bogat în vitamine şi minerale, fisticul este un bun energizant, recomandat pentru prevenirea şi reducerea colesterolului total şi diminuarea riscului bolilor cardiovasculare. Conţine o cantitate mare de grăsimi polinesaturate care ajută corpul să absoarbă eficient vitaminele A, D, E şi K.

    Conţinutul de apă, vitamine, minerale:

    Apă – 4.37 g

    Zaharuri – 7.66 g

    Zaharoză – 6.87 g

    Glucoză – 0.32 g

    Fructoză – 0.24 g

    Calciu – 105 mg

    Fier – 3.92 mg

    Magneziu – 121 mg

    Fosfor – 490 mg

    Potasiu – 1025 mg

    Sodiu – 1 mg

    Zinc – 2.2 mg

    Cupru – 1.3 mg

    Mangan – 1.2 mg

    Seleniu – 7 µg

    Fluor – 3.4 µg

    Vitamina C – 5.6 mg

    Vitamin B6 – 1.7 mg

    Vitamin A – 26 µg

    Beta caroten – 305 µg

    Vitamina E – 2.86 mg

    (Sursa: https://fdc.nal.usda.gov/index.html)

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 1 portie:gramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    fistic201129.065.432.124.03
    Total portie:1129.065.432.124.03

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    fistic56045.3227.1710.620.16
    precedent
    Salată de rădăcinoase cu sos de iaurt, lămâie şi usturoi
    258 kcal
    următor
    Migdale – neprăjite şi nesărate
    113 kcal
    precedent
    Salată de rădăcinoase cu sos de iaurt, lămâie şi usturoi
    258 kcal
    următor
    Migdale – neprăjite şi nesărate
    113 kcal
    Nutrika