Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt434 kcal - Nutrika

Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt
434 kcal

0 0
Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt<br />434 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
700 g piept de pui dezosat, fără piele
40 g ceapă
100 g ardei gras (roşu şi galben)
700 g cartofi dulci
5 g sare
2 g piper măcinat
1 g boia dulce
1 g rozmarin uscat
20 g ulei
150 g iaurt
15 ml zeamă de lămâie
2 g coajă de lămâie

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 434 kcal
Grăsimi: 10,26 g
Glucide: 40,98 g
Proteine: 43,53 g
Fibre: 6,15 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 4
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • pieptul de pui se porţionează în cuburi cu latura de 3-4 cm (20 bucăţi)
    • ceapa se taie în două şi se separă în foi (12 foi)
    • ardeiul gras se taie în bucăţi de lăţimea cuburilor de carne (12 bucăţi)
    • roşia se porţionează în 4 calote sferice
    • 4 frigărui metalice sau de lemn
    • cartofii dulci se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi pe lungimea lor

    Preparare:

    Pieptul de pui se va asezona cu sare, piper şi boia dulce, se adaugă 10 g de ulei, după care se vor amesteca bine cubuleţele de carne până când vor fi acoperite toate cu condimente.

    Frigăruile se formează alternând carnea cu ceapa, ardeiul gras şi roşiile. Pe fiecare frigăruie se vor pune: 5 cuburi de carne, 3 de ceapă, 3 de ardei gras şi o bucată de roşie, separând bucăţile de pui între ele cu o legumă sau două, la alegere. Se vor băga la cuptor pentru o oră, la foc mediu, sprijinind capetele frigăruilor de marginile unei tăvi mai înalte, astfel încât să nu atingă fundul tăvii.

    În altă tavă se vor pregăti cartofii dulci: se asezonează cu sare, piper şi rozmarin uscat (sau proaspăt), se adaugă 10 g de ulei şi se amestecă pentru uniformizarea condimentelor. Se ţin la cuptor 25 de minute, la foc mediu. Tava cu cartofi se poate pune sub tava cu frigărui, în acelaşi cuptor.

    Sosul de iaurt se prepară amestecând iaurtul cu puţină sare, zeamă de lămâie şi coajă de lămâie (se va folosi o lămâie netratată pentru a putea folosi coaja). Este un sos foarte gustos, uşor şi aromat, care va domoli dulceaţa cartofilor şi îi va completa de minune.

    Măsuraţi cantitatea de ulei pe care o folosiţi (20 g în total), dar puteţi condimenta mâncarea după gust, având grijă la cantitatea de sare. Chiar dacă nu este calorică, sarea în cantităţi mari poate crea probleme de sănătate.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 4 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    piept de pui dezosat, fara piele70079818.200148.4
    ceapa4016.80.044.040.560.36
    ardei gras100270.26.20.91
    rosii8014.40.163.120.960.72
    cartofi dulci7006020.7140.72111.2
    ulei20165.618.4000
    sare500000
    piper25.10.071.30.530.22
    boia dulce12.740.130.5500.14
    rozmarin uscat13.310.150.640.430.05
    iaurt15097.535.7012
    zeama lamaie153.7501.3500
    coaja lamaie20.940.010.320.210.03
    Total reteta:1737.1441.06163.9224.59174.12
    Total portie:434.2910.2640.986.1543.53

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Piept de pui file, fara piele1142.60021.2
    ceapa420.110.11.40.9
    ardei gras galben270.26.20.91
    rosii180.23.91.20.9
    Cartofi dulci860.120.131.6
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Boia de ardei dulce27413.255014
    Rozmarin uscat33115.264.142.64.9
    iaurt grecesc Olimpus 2%6523.808
    Suc de lamaie natural, fara zahar250900
    Coaja de lamaie proaspata470.31610.61.5
    precedent
    Musaca de vinete cu carne
    375 kcal
    următor
    Piept de pui la tavă cu dovlecel
    331 kcal
    precedent
    Musaca de vinete cu carne
    375 kcal
    următor
    Piept de pui la tavă cu dovlecel
    331 kcal
    Nutrika