Ingrediente
-
200 g brânză de vaci proaspătă
-
100 g smântână 12%
-
150 g mălai pentru mămăliguţă
-
1 g sare
Preparare:
Pregătire ingrediente:
– se pun la fiert 600 ml apă cu sare
Preparare:
Mămăliguţa se face adăugând mălaiul treptat în apa care clocoteşte şi amestecând continuu cu o furculiţă pentru a nu se forma cocoloaşe. Dacă se prepară o cantitate mai mare se poate folosi un tel. Se lasă să fiarbă pe foc 4-5 minute (sau cât scrie pe punga de mălai), până se îngroaşă. Nu se mai adaugă unt pentru că va creşte prea mult valoarea sa calorică.
Se serveşte fierbinte cu brânză de vaci proaspătă şi smântână.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 2 portii: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
branza de vaci proaspata | 200 | 236 | 8.4 | 6.8 | 0 | 34 |
smantana 12% | 100 | 130 | 12 | 2.9 | 0 | 2.8 |
malai | 150 | 528 | 1.5 | 117 | 0 | 10.5 |
Sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Total reteta: | 894 | 21.9 | 126.7 | 0 | 47.3 | |
Total portie: | 447 | 10.95 | 63.35 | 0 | 23.65 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
branza de vaci 4,2% Pilos | 118 | 4.2 | 3.4 | 0 | 17 |
Smantana 12% Pilos | 130 | 12 | 2.9 | 0 | 2.8 |
Malai extra Arpis | 352 | 1 | 78 | 0 | 7 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |