Ingrediente
-
100 g mălai
-
400 ml apă
-
1 g sare
Preparare:
Pregătire ingrediente:
– se pun la fiert 400 ml apă cu sare
Preparare:
Mămăliguţa se face adăugând mălaiul treptat în apa care clocoteşte şi amestecând continuu cu o furculiţă pentru a nu se forma cocoloaşe. Dacă se prepară o cantitate mai mare se poate folosi un tel sau o lingură de lemn. Se lasă să fiarbă pe foc 4-5 minute (sau cât scrie pe punga de mălai), până se îngroaşă. Nu se mai adaugă unt pentru că va creşte prea mult valoarea sa calorică.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 2 portii: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
malai | 100 | 352 | 1 | 78 | 0 | 7 |
Sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Total reteta: | 352 | 1 | 78 | 0 | 7 | |
Total portie: | 176 | 0.5 | 39 | 0 | 3.5 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Malai extra Arpis | 352 | 1 | 78 | 0 | 7 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |