Ingrediente
-
200 g mere
Preparare:
Despre mere
Bogat în magneziu, potasiu, fier, fosfor, calciu şi în vitaminele A, C, E şi B-uri, mărul are un conţinut ridicat de pectină, o fibră insolubilă cu rol important în prevenirea unor afecţiuni. Studiile au arătat că pectina împreună cu celuloza din măr poate scădea nivelul colesterolului. Este valabil şi în cazul glicemiei. Merele cu un conţinut redus de zahăr sunt recomandate în dietele bolnavilor de diabet, constatându-se că fibrele prezente în ele pot ajuta la încetinirea absorbţiei zaharurilor din organism, acţionând ca o barieră pentru glucoză.
Tot pectina are un efect prebiotic hrănind bacteriile bune (probioticele) din flora intestinală, asigurând în acelaşi timp un echilibru important în buna funcţionare a sistemului digestiv.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 85.56 g
Zaharuri – 10.39 g
Calciu – 6 mg
Fier – 0.12 mg
Magneziu – 5 mg
Fosfor – 11 mg
Potasiu – 107 mg
Sodiu – 1 mg
Zinc – 0.04 mg
Cupru – 0.027 mg
Vitamina C – 4.6 mg
Vitamina B-6 – 0.041 mg
Beta caroten – 27 µg
Vitamina K – 2.2 µg
(sursa https://fdc.nal.usda.gov/index.html)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
O porţie de fructe: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
mere | 200 | 104 | 0.4 | 27.6 | 4.8 | 0.8 |
Total portie: | 104 | 0.4 | 27.6 | 4.8 | 0.8 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
mere | 52 | 0.2 | 13.8 | 2.4 | 0.4 |