Ingrediente
-
20 g migdale
Preparare:
Fructele oleaginoase reprezintă o sursă importantă de proteine vegetale, fibre, grăsimi esenţiale, vitamine şi minerale. Sunt energizante, induc senzaţia de saţietate, previn apariţia bolilor de inimă, au efecte antioxidante puternice şi ajută la reglarea colesterolului total. Bogate caloric, se recomandă consumul lor în cantităţi mici, la micul dejun sau la gustările între mese, neprăjite şi nesărate. Pentru a intensifica absorbţia nutrienţilor, se recomandă înmuierea lor în apă curată pentru câteva ore.
Migdalele
Migdalele stimulează tranzitul intestinal şi ajută la încetinirea absorbţiei zahărului în corp datorită conţinutului mare de fibre. Pot preveni bolile degenerative, osteoporoza, diabetul sau bolile cardio vasculare. Migdalele sunt recomandate vegetarienilor, femeilor însărcinate sau persoanelor cu intoleranţă la lactoză şi sunt benefice pentru sănătatea părului şi a tenului.
Conţinutul de zaharuri şi minerale:
Zaharuri – 3.33 g
Calciu – 267 mg
Fier – 4.8 mg
Sodiu – 367 mg
(Sursa: https://fdc.nal.usda.gov/index.html)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 1 portie: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
migdale | 20 | 113.4 | 10 | 4 | 2.66 | 4 |
Total portie: | 113.4 | 10 | 4 | 2.66 | 4 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
migdale | 567 | 50 | 20 | 13.3 | 20 |