Ingrediente
-
6 buc mini choux
-
200 g brânză de vaci proaspătă
-
25 g ceapă verde
-
75 g ardei gras roşu
-
10 g mărar verde
-
10 g ulei
-
0,1 g piper roşu
-
1 g sare
Preparare:
Pregătire ingrediente:
Pentru prepararea mini-choux aveţi reţeta detaliată şi calculată aici: https://nutrika.ro/retete/mini-choux-cu-crema-de-vanilie-109-kcal/
- ceapa verde şi mărarul se mărunţesc fin
- ardeiul gras se taie în cubuleţe mici
Preparare:
Într-o bol frecăm brânza de vaci cu o lingură de ulei, adăugăm sarea şi piperul şi omogenizăm bine. Punem mărarul, ceapa, ardeiul gras şi le încorporăm şi pe acestea în compoziţie.
Umplem fiecare choux cu câte o lingură cu vârf din compoziţia de brânză – ~ 50 g / mini-choux.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 6 buc | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
mini-choux neumplut | 6 | 373.92 | 27.06 | 23.64 | 0 | 8.76 |
branza de vaci | 200 | 236 | 8.4 | 6.8 | 0 | 34 |
ceapa verde | 25 | 8 | 0.04 | 1.84 | 0.65 | 0.46 |
ardei gras rosu | 75 | 23.25 | 0 | 4.5 | 1.58 | 0.75 |
marar verde | 10 | 4.3 | 0.11 | 0.7 | 0.21 | 0.35 |
piper rosu | 0.1 | 0.26 | 0 | 0.06 | 0.03 | 0.01 |
ulei | 10 | 82.8 | 9.2 | 0 | 0 | 0 |
sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Total reteta: | 728.53 | 44.81 | 37.54 | 2.47 | 44.33 | |
Total portie: | 121.42 | 7.47 | 6.26 | 0.41 | 7.39 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
mini-choux neumplut | 62.32 | 4.51 | 3.94 | 0 | 1.46 |
branza de vaci 4,2% Pilos | 118 | 4.2 | 3.4 | 0 | 17 |
ceapa verde | 32 | 0.15 | 7.34 | 2.6 | 1.83 |
Ardei rosu gras | 31 | 0 | 6 | 2.1 | 1 |
marar verde | 43 | 1.1 | 7 | 2.1 | 3.5 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |