Ingrediente
-
4 buc gălbenuşuri
-
100 g zahăr
-
16 g zahăr vanilat
-
25 g amidon alimentar
-
500 g lapte
-
250 g apă
-
100 g ulei
-
3 g sare
-
125 g făină
-
3 buc ouă
Preparare:
Preparare cremă de vanilie:
Într-un bol frecăm 4 gălbenuşuri cu 100 g zahăr, adăugăm 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi amidonul.
Separat punem la fiert 500 ml lapte şi când începe să fiarbă, îl adăugăm, puţin câte puţin, peste compoziţia de gălbenuşuri, amestecând uşor.
Turnăm compoziţia în oala în care am fiert laptele şi punem oala la foc mic. Se amestecă continuu până când crema se va îngroşa şi apoi se va lăsa la răcit.
Preparare choux:
Într-o cratiţă punem la fiert 250 g apă, 100 g ulei şi jumătate de linguriţă de sare.
Când lichidul începe să clocotească, stingem focul şi adăugăm făina. Amestecăm energic până când compoziţia se omogenizează, apoi punem cratiţa încă 1-2 minute la foc mic, până când aluatul se desprinde de pe fundul ei.
Lăsăm la răcit şi adăugăm apoi, pe rând, trei ouă întregi. După fiecare ou amestecăm până la încorporarea totală.
Punem aluatul într-un poş de ornat şi într-o tavă modelăm mini-choux.
Tava se dă la cuptor pentru 30 de minute: 10 minute – foc iute, 20 minute foc mediu. Din această compoziţie au rezultat 24 mini choux – 2 tăvi.
După ce se răcesc se umplu choux cu crema de vanilie – 25 g cremă de vanilie în fiecare choux.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 24 buc | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
faina | 125 | 433.75 | 1.13 | 92.75 | 0 | 12.88 |
ulei | 100 | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
oua 3 * 60g | 180 | 234 | 15.16 | 1.75 | 0 | 22.18 |
sare | 3 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
lapte | 500 | 310 | 17.5 | 23.5 | 0 | 15 |
galbenusuri 4 buc x 20 g | 80 | 257.6 | 21.6 | 2.88 | 0 | 12.8 |
zahar | 100 | 400 | 0 | 100 | 0 | 0 |
zahar vanilat 2 plicuri | 16 | 64 | 0 | 16 | 0 | 0 |
amidon | 25 | 87.5 | 0.08 | 21.75 | 0 | 0.13 |
Total reteta: | 2614.85 | 147.47 | 258.63 | 0 | 62.99 | |
Total portie: | 108.95 | 6.14 | 10.78 | 0 | 2.62 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Faina alba Boromir Superioara 000 | 347 | 0.9 | 74.2 | 0 | 10.3 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
oua bio Carrefour | 130 | 8.42 | 0.97 | 0 | 12.32 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Lapte 3,5% grasime | 62 | 3.5 | 4.7 | 0 | 3 |
galbenus ou | 322 | 27 | 3.6 | 0 | 16 |
zahar tos | 400 | 0 | 100 | 0 | 0 |
Zahar vanilat Bourbon | 400 | 0 | 100 | 0 | 0 |
amidon alimentar fin din porumb Gustin Dr. Oetker | 350 | 0.3 | 87 | 0 | 0.5 |