Ingrediente
-
5 buc ouă
-
90 g zahăr
-
5 g sare
-
10 g esenţă de vanilie
-
600 g brânză de vaci
-
70 g făină
-
10 g praf de copt
-
200 g smântână 12%
-
180 g dulceaţă fructe de pădure fără zahăr
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- se cerne făina
- se separă gălbenuşurile de albuşuri
Preparare:
Se bat bine albuşurile într-un robot de bucătărie sau cu un tel până când devin spumoase, se adaugă sarea, zahărul şi se continuă mixarea până când spuma se întăreşte. Separat, gălbenuşurile se amestecă cu brânza de vaci şi esenţa de vanilie până la omogenizarea lor. Amestecul de gălbenuşuri se toarnă peste spuma de albuşuri şi se amestecă uşor cu o spatulă. Praful de copt se pune peste făina cernută şi împreună se adaugă treptat în bolul cu compoziţia de ouă şi brânză. Se continuă amestecarea cu spatula, uşor, prin răsturnare.
Într-o tavă de brioşe (se poate folosi hârtie de copt pentru ca brioşele să se desprindă mai uşor de tavă) se pun câte două linguri din compoziţie (la sfârşit au rezultat 18 mini papanaşi) şi se lasă 20 de minute în cuptorul preîncălzit la foc mediu.
La sfârşit mini papanaşii se pot pudra cu zahăr şi se servesc fierbinţi cu smântână fermentată rece şi dulceaţă. Noi am folosit smântână cu 12 % grăsime şi dulceaţă de fructe de pădure fără zahăr.
Pentru că nu au fost prăjiţi în ulei, mini papanaşii copţi în cuptor sunt mai dietetici şi se pot mânca şi reci, doar cu dulceaţă.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 18 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
Branza de vaci | 600 | 732 | 36 | 24 | 0 | 78 |
oua 5 * 60g | 300 | 390 | 25.26 | 2.91 | 0 | 36.96 |
faina | 70 | 250.6 | 0.63 | 53.2 | 0.42 | 8.05 |
zahar | 90 | 360 | 0 | 90 | 0 | 0 |
sare | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
praf de copt | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
esenta vanilie | 10 | 28.8 | 0.05 | 4.93 | 0 | 0.01 |
smantana 12% | 200 | 262 | 24 | 5.8 | 0 | 5.8 |
Dulceata de fructe de padure - fara zahar | 180 | 279 | 0.83 | 66.42 | 0 | 1.40 |
Total reteta: | 2302.4 | 86.77 | 247.26 | 0.42 | 130.22 | |
Total portie: | 127.91 | 4.82 | 13.74 | 0.023 | 7.23 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
---|---|---|---|---|---|
Branza de vaci 6% Olimpus | 122 | 6 | 4 | 0 | 13 |
oua bio Carrefour | 130 | 8.42 | 0.97 | 0 | 12.32 |
Faina alba de grau 000 Grania | 358 | 0.9 | 76 | 0.6 | 11.5 |
zahar tos | 400 | 0 | 100 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
praf de copt | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
esenta naturala vanilie de Madagascar Dr. Oetker | 288 | 0.5 | 49.3 | 0 | 0.1 |
smantana Albalact 12% | 131 | 12 | 2.9 | 0 | 2.9 |
Dulceata de fructe de padure - Bun de Tot | 155 | 0.46 | 36.9 | 0 | 0.78 |