Musaca de vinete cu carne375 kcal - Nutrika

Musaca de vinete cu carne
375 kcal

0 0
Musaca de vinete cu carne<br />375 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
550 g carne tocată de viţel
150 g ceapă
180 g morcov
1500 g vinete (4 buc)
400 g pulpă roşii (o conservă)
100 g brânză mozzarella
15 g mărar verde
1 buc ou
10 g ulei
10 g sare
1 g piper
1 g coriandru boabe măcinat
2 g oregano uscat

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 375 kcal
Grăsimi: 20,02 g
Glucide: 24,33 g
Proteine: 26,87 g
Fibre: 10,22 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 6
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • ceapa şi morcovul se taie cât mai mărunt
    • vinetele se spală şi se taie în felii pe lungimea lor (cu tot cu coajă), groase de 1 cm
    • brânza tip mozzarella se dă pe răzătoare

    Preparare:

    Feliile de vinete se dau cu sare pe ambele feţe, se lasă să se înmoaie 30-40 minute, după care se şterg cu şerveţele de hârtie şi se aşează una lângă alta într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptor timp de 35 de minute la foc mediu.

    Se pregăteşte umplutura de carne: într-o tigaie se căleşte ceapa într-o lingură de ulei (10 g), se adaugă morcovul, se lasă să se înmoaie 2-3 minute şi se pune carnea tocată. Se amestecă şi se lasă pe foc până când carnea îşi schimbă culoarea şi nu mai lasă apă (12-15 minute). Se condimentează cu sare, piper, coriandru măcinat şi la sfârşit se adaugă mărarul verde tăiat mărunt. Se stinge focul şi după ce amestecul se mai răcoreşte (20 minute) se pune un ou şi se omogenizează bine compoziţia cu o lingură.

    Separat se asezonează pulpa de roşii cu o linguriţă de oregano uscat.

    După ce vinetele s-au copt se va monta musacaua: într-o tavă mai înaltă se toarnă jumătate din pulpa de roşii, se aşează peste ea un strat cu felii de vinete coapte (jumătate din cantitate), se răstornă peste ele toată compoziţia de carne, se mai pune un strat de vinete şi peste ele se toarnă restul de pulpă de roşii. La sfârşit se presară brânză tip mozzarella şi se dă tava la cuptor pentru 50 de minute la foc mediu.

    Musacaua de vinete este dulce şi mai puţin calorică decât cea de cartofi. Combinaţia de vinete coapte, ceapă, morcov şi carne de viţel este minunată la gust şi poate fi un prânz delicios.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 6 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    carne tocata vitel 5501122772.751.65104.5
    ceapa150630.1515.152.11.35
    morcov18073.80.3617.285.041.62
    vinete1500360385.55115
    pulpa rosii4001280.421.204.8
    branza mozzarella100322.524.50025.5
    coriandru boabe macinat12.790.050.520.100.22
    ou - 160785.050.5807.39
    ulei1082.89.2000
    sare1000000
    piper12.550.030.650.260.11
    marar156.450.161.050.310.52
    oregano uscat26.120.211.290.860.22
    Total reteta:2248.01120.11145.9761.33161.24
    Total portie:374.6720.0224.3310.2226.87

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    carne tocata vita - Lidl204140.50.319
    ceapa420.110.11.40.9
    Morcovi410.29.62.80.9
    Vinete240.25.73.41
    Freshona Strained Tomatoes rustica - Lidl320.15.301.2
    Branza mozzarella gourmet 45% Delaco322.524.50025.5
    Coriandru uscat2794.852.110.421.9
    oua bio Carrefour1308.420.97012.32
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Marar431.172.13.5
    Oregano uscat30610.364.442.811
    precedent
    Roşii umplute cu carne de viţel
    365 kcal
    următor
    Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt
    434 kcal
    precedent
    Roşii umplute cu carne de viţel
    365 kcal
    următor
    Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt
    434 kcal
    Nutrika