Ingrediente
-
550 g carne tocată de viţel
-
150 g ceapă
-
180 g morcov
-
1500 g vinete (4 buc)
-
400 g pulpă roşii (o conservă)
-
100 g brânză mozzarella
-
15 g mărar verde
-
1 buc ou
-
10 g ulei
-
10 g sare
-
1 g piper
-
1 g coriandru boabe măcinat
-
2 g oregano uscat
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- ceapa şi morcovul se taie cât mai mărunt
- vinetele se spală şi se taie în felii pe lungimea lor (cu tot cu coajă), groase de 1 cm
- brânza tip mozzarella se dă pe răzătoare
Preparare:
Feliile de vinete se dau cu sare pe ambele feţe, se lasă să se înmoaie 30-40 minute, după care se şterg cu şerveţele de hârtie şi se aşează una lângă alta într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptor timp de 35 de minute la foc mediu.
Se pregăteşte umplutura de carne: într-o tigaie se căleşte ceapa într-o lingură de ulei (10 g), se adaugă morcovul, se lasă să se înmoaie 2-3 minute şi se pune carnea tocată. Se amestecă şi se lasă pe foc până când carnea îşi schimbă culoarea şi nu mai lasă apă (12-15 minute). Se condimentează cu sare, piper, coriandru măcinat şi la sfârşit se adaugă mărarul verde tăiat mărunt. Se stinge focul şi după ce amestecul se mai răcoreşte (20 minute) se pune un ou şi se omogenizează bine compoziţia cu o lingură.
Separat se asezonează pulpa de roşii cu o linguriţă de oregano uscat.
După ce vinetele s-au copt se va monta musacaua: într-o tavă mai înaltă se toarnă jumătate din pulpa de roşii, se aşează peste ea un strat cu felii de vinete coapte (jumătate din cantitate), se răstornă peste ele toată compoziţia de carne, se mai pune un strat de vinete şi peste ele se toarnă restul de pulpă de roşii. La sfârşit se presară brânză tip mozzarella şi se dă tava la cuptor pentru 50 de minute la foc mediu.
Musacaua de vinete este dulce şi mai puţin calorică decât cea de cartofi. Combinaţia de vinete coapte, ceapă, morcov şi carne de viţel este minunată la gust şi poate fi un prânz delicios.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 6 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
carne tocata vitel | 550 | 1122 | 77 | 2.75 | 1.65 | 104.5 |
ceapa | 150 | 63 | 0.15 | 15.15 | 2.1 | 1.35 |
morcov | 180 | 73.8 | 0.36 | 17.28 | 5.04 | 1.62 |
vinete | 1500 | 360 | 3 | 85.5 | 51 | 15 |
pulpa rosii | 400 | 128 | 0.4 | 21.2 | 0 | 4.8 |
branza mozzarella | 100 | 322.5 | 24.5 | 0 | 0 | 25.5 |
coriandru boabe macinat | 1 | 2.79 | 0.05 | 0.52 | 0.10 | 0.22 |
ou - 1 | 60 | 78 | 5.05 | 0.58 | 0 | 7.39 |
ulei | 10 | 82.8 | 9.2 | 0 | 0 | 0 |
sare | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.26 | 0.11 |
marar | 15 | 6.45 | 0.16 | 1.05 | 0.31 | 0.52 |
oregano uscat | 2 | 6.12 | 0.21 | 1.29 | 0.86 | 0.22 |
Total reteta: | 2248.01 | 120.11 | 145.97 | 61.33 | 161.24 | |
Total portie: | 374.67 | 20.02 | 24.33 | 10.22 | 26.87 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
---|---|---|---|---|---|
carne tocata vita - Lidl | 204 | 14 | 0.5 | 0.3 | 19 |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Morcovi | 41 | 0.2 | 9.6 | 2.8 | 0.9 |
Vinete | 24 | 0.2 | 5.7 | 3.4 | 1 |
Freshona Strained Tomatoes rustica - Lidl | 32 | 0.1 | 5.3 | 0 | 1.2 |
Branza mozzarella gourmet 45% Delaco | 322.5 | 24.5 | 0 | 0 | 25.5 |
Coriandru uscat | 279 | 4.8 | 52.1 | 10.4 | 21.9 |
oua bio Carrefour | 130 | 8.42 | 0.97 | 0 | 12.32 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Marar | 43 | 1.1 | 7 | 2.1 | 3.5 |
Oregano uscat | 306 | 10.3 | 64.4 | 42.8 | 11 |