Ingrediente
-
2 ouă
-
100 g spanac proaspăt
-
130 g roşii
-
30 g telemea
-
0,1 g oregano uscat
-
1 g sare
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- spanacul se spală, se scurge bine de apă şi se înlătură codiţele groase
- într-un bol se bat două ouă cu puţină sare
Preparare:
Punem la încins o tigaie antiaderentă (nu folosim ulei sau unt). Adăugăm ouăle bătute şi frunzele de spanac, lăsăm 1 minut şi întoarcem omleta pe cealaltă parte. După încă 1 minut va fi gata.
Se serveşte cu bucăţele de telemea şi roşii presărate cu oregano uscat.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 1 portie: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
oua 2 * 60g | 120 | 156 | 10.1 | 1.16 | 0 | 14.78 |
spanac | 100 | 24 | 0 | 3.53 | 2.4 | 2.35 |
sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
rosii | 130 | 23.4 | 0.26 | 5.07 | 1.56 | 1.17 |
telemea | 30 | 78.3 | 6.6 | 0.21 | 0 | 4.5 |
oregano uscat | 0.1 | 0.31 | 0.01 | 0.06 | 0.04 | 0.01 |
Total reteta: | 282.01 | 16.97 | 10.03 | 4 | 22.81 | |
Total portie: | 282.01 | 16.97 | 10.03 | 4 | 22.81 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
oua bio Carrefour | 130 | 8.42 | 0.97 | 0 | 12.32 |
spanac verde crud | 24 | 0 | 3.53 | 2.4 | 2.35 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Rosii | 18 | 0.2 | 3.9 | 1.2 | 0.9 |
brânză telemea din lapte de oaie Pilos | 261 | 22 | 0.7 | 0 | 15 |
Oregano uscat | 306 | 10.3 | 64.4 | 42.8 | 11 |