Ingrediente
-
200 g pere
Preparare:
Para
Para este considerată sora mărului, deoarece fac parte din aceeași familie și ambele sunt numite poame. Au aproximativ aceeași perioadă de dezvoltare și conțin aceleași vitamine și minerale, dar în proporții diferite.
Fructele conțin vitamina A, B2, B6, C, minerale de calciu, sodiu, potasiu și fosfor. Sunt consumate proaspete, uscate sau sub forma de gem, jeleuri sau sucuri. De obicei se folosesc în combinații cu alte fructe. Datorită conținutului lor, fructele stimulează digestia, crescând pofta de mâncare, vitaminizând și mineralizând organismul. În stările febrile, scad temperatura, favorizează eliminarea toxinelor din organism, stimulează formarea globulelor roșii și funcțiile organelor.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 83.96 g
Calciu – 9 mg
Fier – 0.18 mg
Magneziu – 7 mg
Fosfor – 12 mg
Potasiu – 116 mg
Sodiu – 1 mg
Zinc – 0.1 mg
Cupru – 0.082 mg
Seleniu – 0.1 µg
Vitamina C – 4.3 mg
Vitamina B6 – 0.029 mg
Vitamin A – 1 µg
Beta caroten – 14 µg
Vitamina K – 4.4 µg
(sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Par%C4%83; https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/341529/nutrients)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 1 portie: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
pere | 200 | 116 | 0.2 | 31 | 6.2 | 0.8 |
Total portie: | 116 | 0.2 | 31 | 6.2 | 0.8 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
pere | 58 | 0.1 | 15.5 | 3.1 | 0.4 |
Paşi
1
Gata
|
|