Ingrediente
-
130 g ceapă
-
30 g usturoi
-
500 g ardei capia
-
300 ml apă
-
200 g lapte
-
250 g brânză ricotta
-
350 g paste tip Gnocchi
-
20 g pătrunjel verde
-
20 g ulei
-
8 g sare
-
0,5 g piper
-
0,5 g boia dulce
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- tăiem ceapa, usturoiul și ardeiul capia felii
- punem la fiert apa pentru paste
- tocăm mărunt pătrunjelul verde
Preparare:
- călim ușor ceapa în 20 g ulei, adăugăm usturoiul, ardeiul capia și amestecăm 2-3 minute
- turnăm 300 ml apă fierbinte, asezonăm cu sare, piper, boia dulce și lăsăm 10 minute să fiarbă la foc mic
- adăugăm laptele și ricotta, stingem focul și blenduim totul până obținem o compoziție cremoasă și omogenă
- punem din nou la fiert pentru 2 minute
- separat fierbem pastele, conform indicațiilor de pe cutie
- adăugăm pastele fierte în compoziția de ricotta cu ardei capia, punem pătrunjelul verde tocat mărunt, mai amestecăm de câteva ori și oprim focul
Servim pastele fierbinți cu pătrunjel verde pe deasupra.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Paste cu crema de ricotta si ardei capia - 5 portii | grame/ reteta | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
ceapa | 130 | 54.6 | 0.13 | 13.13 | 1.82 | 1.17 |
usturoi | 30 | 44.7 | 0.15 | 9.9 | 0.63 | 1.92 |
ardei capia | 500 | 130 | 1.5 | 30 | 10.5 | 5 |
Sare | 8 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 0.5 | 1.28 | 0.02 | 0.32 | 0.13 | 0.06 |
boia dulce | 0.5 | 1.37 | 0.07 | 0.28 | 0 | 0.07 |
ricotta | 250 | 375 | 30 | 7.5 | 0 | 18.75 |
lapte | 200 | 124 | 7 | 9 | 0 | 6.4 |
paste tip Gnocchi | 350 | 1256.5 | 7 | 249.2 | 10.5 | 43.75 |
patrunjel verde | 20 | 7.2 | 0.16 | 1.26 | 0.66 | 0.6 |
ulei | 20 | 165.6 | 18.4 | 0 | 0 | 0 |
Total reteta: | 2160.25 | 64.43 | 320.59 | 24.24 | 77.72 | |
Total portie: | 432.05 | 12.89 | 64.12 | 4.85 | 15.54 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
Ardei capia | 26 | 0.3 | 6 | 2.1 | 1 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Boia de ardei dulce | 274 | 13.2 | 55 | 0 | 14 |
Ricotta Granarolo | 150 | 12 | 3 | 0 | 7.5 |
Lapte 3,5% grasime Napolact | 62 | 3.5 | 4.5 | 0 | 3.2 |
Paste Gnocchi Barilla | 359 | 2 | 71.2 | 3 | 12.5 |
patrunjel verde | 36 | 0.8 | 6.3 | 3.3 | 3 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |