Ingrediente
-
240 g paste integrale
-
450 g somon proaspăt
-
340 g dovlecel
-
2 buc ouă
-
20 g parmigiano ras
-
0,5 g piper
-
2 g sare
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- dovlecelul se taie beţişoare cu o lungime de 5 cm şi groase de 4-5 mm
- se înlătură pielea somonului – se va frige separat (dacă are solzi, aceştia se vor curăţa înainte de a desprinde pielea de pe carne)
- somonul se porţionează sub formă de cuburi cu latura de 2.5 – 3 cm
- pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare (conform indicaţiilor de pe cutie); când se vor scurge, se va păstra o cană cu apă în care au fiert
- într-un bol mai mare se rade parmigiano şi se amestecă cu două ouă bătute
Preparare:
- se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se frige pielea somonului până devine crocantă; se scot apoi bucăţelele pe o hărtie absorbantă
- în grăsimea lăsată de piele se adaugă carnea de somon şi se frige la foc iute, 3-4 minute
- se pun apoi dovleceii, se asezonează cu sare şi piper, se amestecă de câteva ori şi se lasă la foc mediu alte 4-5 minute
- când dovlecelul s-a pătruns, dar este încă crocant, se pun pastele fierte şi scurse de apă
- se închide focul
- peste ouăle bătute cu parmigiano se adaugă puţin câte puţin 200 ml apă în care au fiert pastele, amestecând continuu; compoziţia obţinută se toarnă apoi peste pastele fierbinţi, amestecând uşor;
- pastele cu somon şi dovlecel se servesc fierbinţi, decorate cu bucăţi de piele crocantă de somon
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Paste integrale cu somon si dovlecel | grame: | kcal/ portie | LIPIDE | GLUCIDE | FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
paste integrale | 240 | 832.8 | 6 | 153.6 | 19.2 | 31.2 |
somon | 450 | 927 | 55.35 | 0 | 0 | 102.6 |
dovlecel | 340 | 40.8 | 0.34 | 6.8 | 3.4 | 3.4 |
oua 2 buc x 60g | 120 | 156 | 10.1 | 1.16 | 0 | 14.78 |
parmigiano | 20 | 80.4 | 6 | 0 | 0 | 6.4 |
sare | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 0.5 | 1.28 | 0.02 | 0.32 | 0.13 | 0.06 |
Total reteta: | 2038.28 | 77.81 | 161.88 | 22.73 | 158.44 | |
Total portie: | 509.57 | 19.45 | 40.47 | 5.68 | 39.61 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
paste integrala Fusilli Barilla | 347 | 2.5 | 64 | 8 | 13 |
somon | 206 | 12.3 | 0 | 0 | 22.8 |
Dovlecei | 12 | 0.1 | 2 | 1 | 1 |
oua bio Carrefour | 130 | 8.42 | 0.97 | 0 | 12.32 |
Parmigiano Regiano Selection Lidl | 402 | 30 | 0 | 0 | 32 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |