Ingrediente
-
300 g pepene galben
Preparare:
Pepene galben
Pepenele galben este o sursă importantă de vitamina C şi vitamina A. Este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar, pentru protejarea vederii sau în tratarea anemiei.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 90.2 g
Calciu – 9 mg
Fier – 0.38 mg
Magneziu – 13 mg
Fosfor – 17 mg
Potasiu – 157 mg
Sodiu – 30 mg
Zinc – 0.44 mg
Cupru – 0.085 mg
Mangan – 0.046 mg
Seleniu – 1.7 µg
Vitamina C – 10.9 mg
Vitamina B6 – 0.04 mg
Vitamin A – 232 µg
Beta caroten – 2780 µg
Vitamina K – 2.7 µg
(sursa: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/341529/nutrients)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 1 portie: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
pepene galben | 300 | 102 | 0.6 | 24.6 | 2.7 | 2.4 |
Total portie: | 102 | 0.6 | 24.6 | 2.7 | 2.4 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
pepene galben | 34 | 0.2 | 8.2 | 0.9 | 0.8 |