Ingrediente
-
600 g piept de pui dezosat, fără piele
-
380 g suc proaspăt de portocale
-
200 g mazăre verde congelată
-
450 g fasole păstăi verde congelată
-
2 g coriandru boabe măcinat
-
2 g piper măcinat
-
5 g sare
-
30 g făină
-
30 g ulei
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- se stoarce sucul de portocală; din 6 portocale mici am obţinut 380 g suc;
- pieptul de pui se spală şi se taie pe lung; am folosit 3 jumătăţi de 200 g fiecare din care am obţinut 6 fâşii de piept;
- se pune pe foc o oală cu apă şi sare, în care se vor fierbe mazărea şi fasolea păstăi;
Preparare:
- se asezonează carnea cu sare, piper şi coriandru măcinat;
- se dau bucăţile de pui prin făină şi se scutură de surplus; făina va crea o crustă, iar la interior carnea va fi moale şi suculentă;
- se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă şi se aşează bucăţile de pui; nu se foloseşte mult ulei – 3 linguri vor fi de ajuns pentru ca puiul să se rumenească;
- se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte;
- se toarnă sucul de portocale şi se lasă să fiarbă 20-30 minute, până când carnea se va pătrunde şi sosul va scădea; nu se acoperă, se lasă la foc mic, amestecând din când în când;
- când pieptul este făcut se mai adaugă sare, piper şi coriandru măcinat, după gust, se acoperă cu un capac şi se închide focul; se mai lasă 10 minute şi se poate servi;
- mazărea şi fasolea păstăi se adaugă în apa care clocoteşte şi se fierb 3-4 minute (sau după indicaţiile de pe pungă); se scurg de apă şi se scot într-un castron;
- pieptul de pui se serveşte cald cu garnitura de mazăre şi păstăi – se obţin 3 porţii mari.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Piept de pui in sos de portocale cu pastai si mazare verde - 3 portii | grame: | kcal/ portie | LIPIDE | GLUCIDE | FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
piept de pui | 600 | 684 | 15.6 | 0 | 0 | 127.2 |
suc proaspat de portocale | 380 | 178.6 | 0.38 | 44.84 | 9.12 | 3.42 |
mazare verde | 200 | 182 | 0.8 | 24 | 0 | 11.4 |
fasole pastai verde | 450 | 139.5 | 1.8 | 14.85 | 0 | 9.9 |
faina de grau | 30 | 104.1 | 0.27 | 22.26 | 0 | 3.09 |
ulei | 30 | 248.4 | 27.6 | 0 | 0 | 0 |
coriandru macinat | 2 | 5.58 | 0.1 | 1.04 | 0.21 | 0.44 |
sare | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 2 | 5.1 | 0.07 | 1.3 | 0.53 | 0.22 |
Total reteta: | 1547.28 | 46.62 | 108.29 | 9.86 | 155.67 | |
Total portie: | 515.76 | 15.54 | 36.1 | 3.29 | 51.89 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Piept de pui file, fara piele | 114 | 2.6 | 0 | 0 | 21.2 |
portocale | 47 | 0.1 | 11.8 | 2.4 | 0.9 |
Mazare verde congelata Freshona Lidl 450 g | 91 | 0.4 | 12 | 0 | 5.7 |
Fasole pastai verde congelata Freshona Lidl 450 g | 31 | 0.4 | 3.3 | 0 | 2.2 |
Faina alba Boromir Superioara 000 | 347 | 0.9 | 74.2 | 0 | 10.3 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
Coriandru boabe macinat | 279 | 4.8 | 52.1 | 10.4 | 21.9 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |