Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde516 kcal - Nutrika

Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde
516 kcal

0 0
Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde<br />516 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
600 g piept de pui dezosat, fără piele
380 g suc proaspăt de portocale
200 g mazăre verde congelată
450 g fasole păstăi verde congelată
2 g coriandru boabe măcinat
2 g piper măcinat
5 g sare
30 g făină
30 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 516 kcal
Grăsimi: 15,54 g
Glucide: 36,1 g
Proteine: 51,89 g
Fibre: 3,29 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 3
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • se stoarce sucul de portocală; din 6 portocale mici am obţinut 380 g suc;
    • pieptul de pui se spală şi se taie pe lung; am folosit 3 jumătăţi de 200 g fiecare din care am obţinut 6 fâşii de piept;
    • se pune pe foc o oală cu apă şi sare, în care se vor fierbe mazărea şi fasolea păstăi;

    Preparare:

    • se asezonează carnea cu sare, piper şi coriandru măcinat;
    • se dau bucăţile de pui prin făină şi se scutură de surplus; făina va crea o crustă, iar la interior carnea va fi moale şi suculentă;
    • se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă şi se aşează bucăţile de pui; nu se foloseşte mult ulei – 3 linguri vor fi de ajuns pentru ca puiul să se rumenească;
    • se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte;
    • se toarnă sucul de portocale şi se lasă să fiarbă 20-30 minute, până când carnea se va pătrunde şi sosul va scădea; nu se acoperă, se lasă la foc mic, amestecând din când în când;
    • când pieptul este făcut se mai adaugă sare, piper şi coriandru măcinat, după gust, se acoperă cu un capac şi se închide focul; se mai lasă 10 minute şi se poate servi;
    • mazărea şi fasolea păstăi se adaugă în apa care clocoteşte şi se fierb 3-4 minute (sau după indicaţiile de pe pungă); se scurg de apă şi se scot într-un castron;
    • pieptul de pui se serveşte cald cu garnitura de mazăre şi păstăi – se obţin 3 porţii mari.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Piept de pui in sos de portocale cu pastai si mazare verde - 3 portiigrame:kcal/
    portie
    LIPIDEGLUCIDEFIBREPROTEINE
    piept de pui60068415.600127.2
    suc proaspat de portocale380178.60.3844.849.123.42
    mazare verde2001820.824011.4
    fasole pastai verde450139.51.814.8509.9
    faina de grau30104.10.2722.2603.09
    ulei30248.427.6000
    coriandru macinat25.580.11.040.210.44
    sare500000
    piper25.10.071.30.530.22
    Total reteta:1547.2846.62108.299.86155.67
    Total portie:515.7615.5436.13.2951.89

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Piept de pui file, fara piele1142.60021.2
    portocale470.111.82.40.9
    Mazare verde congelata Freshona Lidl 450 g910.41205.7
    Fasole pastai verde congelata Freshona Lidl 450 g310.43.302.2
    Faina alba Boromir Superioara 0003470.974.2010.3
    Ulei de masline Speroni82892000
    Coriandru boabe macinat2794.852.110.421.9
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    precedent
    Turte din foi de plăcintă pentru Ajun
    295 kcal
    următor
    Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos
    273 kcal
    precedent
    Turte din foi de plăcintă pentru Ajun
    295 kcal
    următor
    Creveţi la cuptor cu mix de salată verde şi sos
    273 kcal
    Nutrika