Ingrediente
-
500 g piept de pui dezosat, fără piele
-
20 g usturoi
-
400 g pulpă de roşii
-
300 ml apă
-
700 g dovlecel
-
10 g sare
-
2 g piper măcinat
-
1 g coriandru boabe măcinat
-
1 g frunze dafin
-
20 g ulei
-
15 g pătrunjel verde
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- pieptul de pui se porţionează în bucăţi subţiri de 5-6 mm
- usturoiul se taie feliuţe
- dovlecelul se feliază rondele de 1 cm grosime
Preparare:
Într-o tavă de cuptor se aşează bucăţile de piept de pui şi se asezonează cu sare, piper şi coriandru boabe. Deasupra se toarnă o lingură de ulei (10 g) care se va întinde cu mâinile peste pui, astfel încât fiecare bucată să fie unsă. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. După ce carnea s-a pătruns un pic şi nu mai lasă apă, se scoate tava, se adaugă usturoiul, frunzele de dafin, pulpa de roşii şi 3-4 conservă cu apă rece, pentru a dilua sosul. Se asezonează din nou cu sare, piper şi coriandru boabe şi se dă la cuptor pentru alte 25 de minute, la foc iute (200oC).
Când sosul scade la jumătate se scoate tava şi se presară pătrunjel verde.
Separat se pregătesc dovleceii: rondelele se aşează într-o tavă, se presară sare, piper, coriandru şi o lingură de ulei (10 g), se omogenizează condimentele şi uleiul frecând dovlecelul cu mâinile, astfel încât fiecare felie să fie unsă bine. Se dă tava la cuptor 25 de minute, la foc iute.
Cele două tăvi pot sta împreună în cuptor: tava cu dovlecelul sub cea cu pieptul de pui. În acest fel putem avea ambele feluri calde atunci când le vom servi.
Măsuraţi cantitatea de ulei pe care o folosiţi (20 g în total), dar puteţi condimenta mâncarea după gust, având grijă la cantitatea de sare. Chiar dacă nu este calorică, sarea în cantităţi mari poate crea probleme de sănătate.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 3 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
piept de pui dezosat, fara piele | 500 | 570 | 13 | 0 | 0 | 106 |
usturoi | 20 | 29.8 | 0.1 | 6.6 | 0.42 | 1.28 |
dovlecel | 700 | 84 | 0.7 | 14 | 7 | 7 |
patrunjel verde | 15 | 5.4 | 0.12 | 0.95 | 0.50 | 0.45 |
pulpa rosii | 400 | 128 | 0.4 | 21.2 | 0 | 4.8 |
frunze dafin | 1 | 3.13 | 0.08 | 0.75 | 0.26 | 0.08 |
ulei | 20 | 165.6 | 18.4 | 0 | 0 | 0 |
sare | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 2 | 5.1 | 0.07 | 1.30 | 0.53 | 0.22 |
coriandru boabe | 1 | 2.79 | 0.05 | 0.52 | 0.10 | 0.22 |
Total reteta: | 993.82 | 32.91 | 45.31 | 8.81 | 120.05 | |
Total portie: | 331.27 | 10.97 | 15.10 | 2.94 | 40.02 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
---|---|---|---|---|---|
Piept de pui file, fara piele | 114 | 2.6 | 0 | 0 | 21.2 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
Dovlecei | 12 | 0.1 | 2 | 1 | 1 |
patrunjel verde | 36 | 0.8 | 6.3 | 3.3 | 3 |
Freshona Strained Tomatoes rustica - Lidl | 32 | 0.1 | 5.3 | 0 | 1.2 |
dafin | 313 | 8 | 75 | 26.3 | 8 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Coriandru uscat | 279 | 4.8 | 52.1 | 10.4 | 21.9 |