Piept de pui la tavă cu dovlecel331 kcal - Nutrika

Piept de pui la tavă cu dovlecel
331 kcal

0 0
Piept de pui la tavă cu dovlecel<br />331 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
500 g piept de pui dezosat, fără piele
20 g usturoi
400 g pulpă de roşii
300 ml apă
700 g dovlecel
10 g sare
2 g piper măcinat
1 g coriandru boabe măcinat
1 g frunze dafin
20 g ulei
15 g pătrunjel verde

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 331 kcal
Grăsimi: 10,97 g
Glucide: 15,10 g
Proteine: 40,02 g
Fibre: 2,94 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 3
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • pieptul de pui se porţionează în bucăţi subţiri de 5-6 mm
    • usturoiul se taie feliuţe
    • dovlecelul se feliază rondele de 1 cm grosime

    Preparare:

    Într-o tavă de cuptor se aşează bucăţile de piept de pui şi se asezonează cu sare, piper şi coriandru boabe. Deasupra se toarnă o lingură de ulei (10 g) care se va întinde cu mâinile peste pui, astfel încât fiecare bucată să fie unsă. Se dă tava la cuptor pentru 15 minute, la foc iute. După ce carnea s-a pătruns un pic şi nu mai lasă apă, se scoate tava, se adaugă usturoiul, frunzele de dafin, pulpa de roşii şi 3-4 conservă cu apă rece, pentru a dilua sosul. Se asezonează din nou cu sare, piper şi coriandru boabe şi se dă la cuptor pentru alte 25 de minute, la foc iute (200oC).

    Când sosul scade la jumătate se scoate tava şi se presară pătrunjel verde.

    Separat se pregătesc dovleceii: rondelele se aşează într-o tavă, se presară sare, piper, coriandru şi o lingură de ulei (10 g), se omogenizează condimentele şi uleiul frecând dovlecelul cu mâinile, astfel încât fiecare felie să fie unsă bine. Se dă tava la cuptor 25 de minute, la foc iute.

    Cele două tăvi pot sta împreună în cuptor: tava cu dovlecelul sub cea cu pieptul de pui. În acest fel putem avea ambele feluri calde atunci când le vom servi.

    Măsuraţi cantitatea de ulei pe care o folosiţi (20 g în total), dar puteţi condimenta mâncarea după gust, având grijă la cantitatea de sare. Chiar dacă nu este calorică, sarea în cantităţi mari poate crea probleme de sănătate.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 3 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    piept de pui dezosat, fara piele5005701300106
    usturoi2029.80.16.60.421.28
    dovlecel700840.71477
    patrunjel verde155.40.120.950.500.45
    pulpa rosii4001280.421.204.8
    frunze dafin13.130.080.750.260.08
    ulei20165.618.4000
    sare1000000
    piper25.10.071.300.530.22
    coriandru boabe 12.790.050.520.100.22
    Total reteta:993.8232.9145.318.81120.05
    Total portie:331.2710.9715.102.9440.02

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Piept de pui file, fara piele1142.60021.2
    Usturoi1490.5332.16.4
    Dovlecei120.1211
    patrunjel verde360.86.33.33
    Freshona Strained Tomatoes rustica - Lidl320.15.301.2
    dafin31387526.38
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Coriandru uscat2794.852.110.421.9

     

    precedent
    Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt
    434 kcal
    următor
    Pui în stil chinezesc
    292 kcal
    precedent
    Frigărui la cuptor cu cartofi dulci şi sos de iaurt
    434 kcal
    următor
    Pui în stil chinezesc
    292 kcal
    Nutrika