Ingrediente
-
250 g portocale
Preparare:
Despre portocale:
Portocalele conțin vitaminele A și C, fier, calciu și potasiu, având un rol important în dezvoltarea sistemului imunitar al organismului, iar prin antioxidanții componenți reduc efectele îmbătrânirii. Mineralele conținute contribuie la scăderea tensiunii arteriale, reduc riscul de infarct și de accident vascular, ajută la menținerea ritmului cardiac regulat și oferă energie organismului.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 86.75g
Zaharuri – 9.35 g
Calciu – 40 mg
Fier – 0.1 mg
Magneziu – 10 mg
Fosfor – 14 mg
Potasiu – 181 mg
Sodiu – 0 mg
Zinc – 0.07 mg
Cupru – 0.045 mg
Seleniu – 0.5 µg
Vitamina C – 53.2 mg
Vitamin B6 – 0.06 mg
Vitamina A – 11 µg
Beta caroten – 71 µg
(surse https://ro.wikipedia.org/wiki/Portocal, https://fdc.nal.usda.gov/index.html)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
O porţie de fructe: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
portocale | 250 | 117.5 | 0.25 | 29.5 | 6 | 2.25 |
Total portie: | 117.5 | 0.25 | 29.5 | 6 | 2.25 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
portocale | 47 | 0.1 | 11.8 | 2.4 | 0.9 |