Ingrediente
-
300 g pulpe de pui dezosate, fără piele
-
180 g ceapă
-
12 g usturoi
-
3 g ardei iute
-
15 g ghimbir proaspăt
-
15 g sos de soia
-
150 g morcov
-
200 g ardei gras galben
-
200 g ardei capia
-
5 g sare
-
1 g piper măcinat
-
1 g coriandru boabe măcinat
-
20 g ulei
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- ceapa se taie solzişori
- usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute – cubuleţe cât mai mici
- morcovul – felii subţiri de 2 mm şi late de 2-3 cm
- ardeiul gras galben – fâşii lungi şi late de 1 cm
- ardeiul capia – felii pătrate cu latura de 2-3 cm
- pulpele de pui – bucăţi lungi de 5-6 cm şi groase de 1×1 cm.
Preparare:
Se pune uleiul la încins într-o cratiţă sau un wok şi se adaugă ardeiul iute, apoi carnea de pui. Se amestecă bine până când carnea îşi schimbă culoarea şi nu mai lasă apă. Se pun apoi în ordinea următoare: ceapa, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia şi morcovul. După fiecare amestecăm şi aşteptăm câte un minut să lase un pic de zeamă. Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic pentru 15 minute să se înmoaie puţin legumele. După 15 minute se adaugă sarea, piperul, coriandrul măcinat, ardeiul gras şi ardeiul capia. Când sosul lăsat de legume începe să clocotească, se acoperă din nou şi se mai lasă la foc mic încă 15 minute. La sfârşit ardeiul gras şi capia trebuie să-şi păstreze forma şi să aibă o textură mai tare (nu se fierb până se înmoaie).
Legumele se fac în sosul propriu şi nu e nevoie să mai adăugăm alt lichid.
Am renunţat la zahăr sau alt îndulcitor specific bucătăriei chinezeşti pentru a obţine un prânz mai dietetic, dar la sfârşit dulceaţa morcovului şi a ardeilor a compensat din plin lipsa altor îndulcitori, iar mâncarea noastră a avut un gust iute-dulceag şi foarte aromat.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 3 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
pulpe de pui dezosate, fara piele | 300 | 426 | 22.5 | 0.3 | 0 | 54.3 |
ceapa | 180 | 75.6 | 0.18 | 18.18 | 2.52 | 1.62 |
usturoi | 12 | 17.88 | 0.06 | 3.96 | 0.25 | 0.77 |
ardei iute | 3 | 1.2 | 0.01 | 0.29 | 0.05 | 0.06 |
ghimbir proaspat | 15 | 12 | 0.12 | 2.67 | 0.3 | 0.27 |
sos de soia | 15 | 4.05 | 0.02 | 0.41 | 0 | 0.57 |
morcov | 150 | 61.5 | 0.3 | 14.4 | 4.2 | 1.35 |
ardei capia | 200 | 52 | 0.6 | 12 | 4.2 | 2 |
ardei gras | 200 | 54 | 0.4 | 12.4 | 1.8 | 2 |
ulei | 20 | 165.6 | 18.4 | 0 | 0 | 0 |
sare | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.27 | 0.11 |
coriandru boabe | 1 | 2.79 | 0.05 | 0.52 | 0.10 | 0.22 |
Total reteta: | 875.17 | 42.66 | 65.77 | 13.69 | 63.27 | |
Total portie: | 291.72 | 14.22 | 21.92 | 4.56 | 21.09 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
---|---|---|---|---|---|
Pulpe superioare de pui dezosate, fara piele Lidl | 142 | 7.5 | 0.1 | 0 | 18.1 |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
ardei iute | 40 | 0.2 | 9.5 | 1.5 | 2.1 |
Ghimbir proaspat | 80 | 0.8 | 17.8 | 2 | 1.8 |
sos de soia Tao Tao | 27 | 0.1 | 2.7 | 0 | 3.8 |
Morcovi | 41 | 0.2 | 9.6 | 2.8 | 0.9 |
Ardei capia | 26 | 0.3 | 6 | 2.1 | 1 |
ardei gras galben | 27 | 0.2 | 6.2 | 0.9 | 1 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Coriandru uscat | 279 | 4.8 | 52.1 | 10.4 | 21.9 |