Pui în stil chinezesc292 kcal - Nutrika

Pui în stil chinezesc
292 kcal

0 0
Pui în stil chinezesc<br />292 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
300 g pulpe de pui dezosate, fără piele
180 g ceapă
12 g usturoi
3 g ardei iute
15 g ghimbir proaspăt
15 g sos de soia
150 g morcov
200 g ardei gras galben
200 g ardei capia
5 g sare
1 g piper măcinat
1 g coriandru boabe măcinat
20 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 292 kcal
Grăsimi: 14,22 g
Glucide: 21,92 g
Proteine: 21,09 g
Fibre: 4,56 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
      • Porţii: 3
      • Medie

      Ingrediente

      Preparare:

      Share

       

      Pregătire ingrediente:

      • ceapa se taie solzişori
      • usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute – cubuleţe cât mai mici
      • morcovul – felii subţiri de 2 mm şi late de 2-3 cm
      • ardeiul gras galben – fâşii lungi şi late de 1 cm
      • ardeiul capia – felii pătrate cu latura de 2-3 cm
      • pulpele de pui – bucăţi lungi de 5-6 cm şi groase de 1×1 cm.

      Preparare:

      Se pune uleiul la încins într-o cratiţă sau un wok şi se adaugă ardeiul iute, apoi carnea de pui. Se amestecă bine până când carnea îşi schimbă culoarea şi nu mai lasă apă. Se pun apoi în ordinea următoare: ceapa, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia şi morcovul. După fiecare amestecăm şi aşteptăm câte un minut să lase un pic de zeamă. Se acoperă cratiţa şi se lasă la foc mic pentru 15 minute să se înmoaie puţin legumele. După 15 minute se adaugă sarea, piperul, coriandrul măcinat, ardeiul gras şi ardeiul capia. Când sosul lăsat de legume începe să clocotească, se acoperă din nou şi se mai lasă la foc mic încă 15 minute. La sfârşit ardeiul gras şi capia trebuie să-şi păstreze forma şi să aibă o textură mai tare (nu se fierb până se înmoaie).

      Legumele se fac în sosul propriu şi nu e nevoie să mai adăugăm alt lichid.

      Am renunţat la zahăr sau alt îndulcitor specific bucătăriei chinezeşti pentru a obţine un prânz mai dietetic, dar la sfârşit dulceaţa morcovului şi a ardeilor a compensat din plin lipsa altor îndulcitori, iar mâncarea noastră a avut un gust iute-dulceag şi foarte aromat.

      Poftă bună!

       

      Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

      Ingrediente pentru 3 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
      pulpe de pui dezosate, fara piele30042622.50.3054.3
      ceapa18075.60.1818.182.521.62
      usturoi1217.880.063.960.250.77
      ardei iute31.20.010.290.050.06
      ghimbir proaspat15120.122.670.30.27
      sos de soia154.050.020.4100.57
      morcov15061.50.314.44.21.35
      ardei capia200520.6124.22
      ardei gras 200540.412.41.82
      ulei20165.618.4000
      sare500000
      piper12.550.030.650.270.11
      coriandru boabe 12.790.050.520.100.22
      Total reteta:875.1742.6665.7713.6963.27
      Total portie:291.7214.2221.924.5621.09

      Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

      Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
      100 g
      GRASIMI/
      100 g
      GLUCIDE/
      100 g
      din care FIBRE/
      100 g
      PROTEINE/
      100 g
      Pulpe superioare de pui dezosate, fara piele Lidl1427.50.1018.1
      ceapa420.110.11.40.9
      Usturoi1490.5332.16.4
      ardei iute400.29.51.52.1
      Ghimbir proaspat800.817.821.8
      sos de soia Tao Tao270.12.703.8
      Morcovi410.29.62.80.9
      Ardei capia260.362.11
      ardei gras galben270.26.20.91
      Ulei de masline Speroni82892000
      sare00000
      Piper negru2553.364.826.511
      Coriandru uscat2794.852.110.421.9
      precedent
      Piept de pui la tavă cu dovlecel
      331 kcal
      următor
      Farfalle integrale cu legume
      345 kcal
      precedent
      Piept de pui la tavă cu dovlecel
      331 kcal
      următor
      Farfalle integrale cu legume
      345 kcal
      Nutrika