Roşii umplute cu carne de viţel365 kcal - Nutrika

Roşii umplute cu carne de viţel
365 kcal

0 0
Roşii umplute cu carne de viţel<br />365 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
400 g carne tocată de viţel
80 g ceapă
150 g morcov
1600 g roşii (8 buc)
40 g orez
25 g pătrunjel verde
160 g iaurt 2% grăsime
10 g sare
1 g piper
2 g oregano uscat

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 365 kcal
Grăsimi: 15,9 g
Glucide: 31,72 g
Proteine: 27,29 g
Fibre: 6,92 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 4
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

     

    Pregătire ingrediente:

    • ceapa şi morcovul se taie cât mai mărunt
    • la roşii li se taie capacul şi cu o lingură se scoate toată pulpa din interior
    • pulpa de roşii se pasează
    • orezul se pune în apă la înmuiat pentru 30 de minute
    • pătrunjelul verde se mărunţeşte

    Preparare:

    Se pregăteşte umplutura de carne: într-un castron se amestecă carnea tocată, ceapa, morcovul, orezul înmuiat, pătrunjelul verde şi se toarnă puţin din pulpa de roşii pasată (100 g). Se condimentează cu sare şi piper, şi se amestecă cu o lingură sau cu mâna până când compoziţia se omogenizează.

    Se umplu roşiile cu amestecul de carne, se aşează într-o tavă de cuptor mai înaltă şi deasupra fiecăreia se pune câte un capac de roşie. Pulpa pasată rămasă se asezonează cu sare, piper şi oregano uscat, şi se toarnă în tavă, pe lângă roşii. Tava trebuie să aibă pereţii mai înalţi pentru ca sucul de roşii să nu sară în cuptor atunci când va fierbe. Se lasă la cuptor timp de o oră şi jumătate, la foc mediu.

    Se serveşte cu iaurt sau cu smântână rece.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 4 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    carne tocata vitel 4008165621.276
    ceapa8033.60.088.081.120.72
    morcov15061.50.314.44.21.35
    rosii16002883.262.419.214.4
    orez40137.60.430.402.8
    iaurt 2%1601043.26.08012.8
    sare1000000
    piper12.550.030.650.260.11
    patrunjel verde2590.21.580.820.75
    oregano uscat26.120.211.290.860.22
    Total reteta:1458.3763.62126.8727.67109.15
    Total portie:364.5915.9031.726.9227.29

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    carne tocata vita - Lidl204140.50.319
    ceapa420.110.11.40.9
    Morcovi410.29.62.80.9
    rosii180.23.91.20.9
    orez camolino Deroni34417607
    iaurt grecesc Olimpus 2%6523.808
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    patrunjel verde360.86.33.33
    Oregano uscat30610.364.442.811
    precedent
    Mini papanaşi la cuptor
    128 kcal
    următor
    Musaca de vinete cu carne
    375 kcal
    precedent
    Mini papanaşi la cuptor
    128 kcal
    următor
    Musaca de vinete cu carne
    375 kcal
    Nutrika