Ingrediente
-
400 g carne tocată de viţel
-
80 g ceapă
-
150 g morcov
-
1600 g roşii (8 buc)
-
40 g orez
-
25 g pătrunjel verde
-
160 g iaurt 2% grăsime
-
10 g sare
-
1 g piper
-
2 g oregano uscat
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- ceapa şi morcovul se taie cât mai mărunt
- la roşii li se taie capacul şi cu o lingură se scoate toată pulpa din interior
- pulpa de roşii se pasează
- orezul se pune în apă la înmuiat pentru 30 de minute
- pătrunjelul verde se mărunţeşte
Preparare:
Se pregăteşte umplutura de carne: într-un castron se amestecă carnea tocată, ceapa, morcovul, orezul înmuiat, pătrunjelul verde şi se toarnă puţin din pulpa de roşii pasată (100 g). Se condimentează cu sare şi piper, şi se amestecă cu o lingură sau cu mâna până când compoziţia se omogenizează.
Se umplu roşiile cu amestecul de carne, se aşează într-o tavă de cuptor mai înaltă şi deasupra fiecăreia se pune câte un capac de roşie. Pulpa pasată rămasă se asezonează cu sare, piper şi oregano uscat, şi se toarnă în tavă, pe lângă roşii. Tava trebuie să aibă pereţii mai înalţi pentru ca sucul de roşii să nu sară în cuptor atunci când va fierbe. Se lasă la cuptor timp de o oră şi jumătate, la foc mediu.
Se serveşte cu iaurt sau cu smântână rece.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 4 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
carne tocata vitel | 400 | 816 | 56 | 2 | 1.2 | 76 |
ceapa | 80 | 33.6 | 0.08 | 8.08 | 1.12 | 0.72 |
morcov | 150 | 61.5 | 0.3 | 14.4 | 4.2 | 1.35 |
rosii | 1600 | 288 | 3.2 | 62.4 | 19.2 | 14.4 |
orez | 40 | 137.6 | 0.4 | 30.4 | 0 | 2.8 |
iaurt 2% | 160 | 104 | 3.2 | 6.08 | 0 | 12.8 |
sare | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.26 | 0.11 |
patrunjel verde | 25 | 9 | 0.2 | 1.58 | 0.82 | 0.75 |
oregano uscat | 2 | 6.12 | 0.21 | 1.29 | 0.86 | 0.22 |
Total reteta: | 1458.37 | 63.62 | 126.87 | 27.67 | 109.15 | |
Total portie: | 364.59 | 15.90 | 31.72 | 6.92 | 27.29 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
---|---|---|---|---|---|
carne tocata vita - Lidl | 204 | 14 | 0.5 | 0.3 | 19 |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Morcovi | 41 | 0.2 | 9.6 | 2.8 | 0.9 |
rosii | 18 | 0.2 | 3.9 | 1.2 | 0.9 |
orez camolino Deroni | 344 | 1 | 76 | 0 | 7 |
iaurt grecesc Olimpus 2% | 65 | 2 | 3.8 | 0 | 8 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
patrunjel verde | 36 | 0.8 | 6.3 | 3.3 | 3 |
Oregano uscat | 306 | 10.3 | 64.4 | 42.8 | 11 |