Ingrediente
-
150 g morcovi
-
100 g ţelină rădăcină
-
50 g pătrunjel rădăcină
-
50 g păstârnac
-
20 ml zeamă de lămâie
-
2 g usturoi
-
100 g iaurt 10 % grăsime
-
1 g sare
-
0,1 g piper
Preparare:
Pregătire ingrediente:
– se pisează usturoiul
– se stoarce zeama de lămâie
– într-un bol se amestecă iaurtul cu usturoiul pisat şi zeama de lămâie, amestecând uşor; se asezonează cu sare şi piper după gust
– toate rădăcinoasele se dau pe răzătoarea fină
Preparare salată:
Se amestecă legumele rase cu sosul de iaurt doar înainte de servire.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 1 portie: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
morcovi | 150 | 61.5 | 0.3 | 14.4 | 4.2 | 1.35 |
telina radacina | 100 | 16 | 0.2 | 3 | 1.6 | 0.7 |
patrunjel rad | 50 | 14.5 | 0.05 | 3.25 | 2 | 1.1 |
pastarnac | 50 | 36 | 0.25 | 7.5 | 2.45 | 0.7 |
lamaie | 20 | 5.8 | 0.06 | 1.86 | 0.56 | 0.22 |
iaurt | 100 | 121 | 10 | 3.2 | 0 | 4.6 |
usturoi | 2 | 2.98 | 0.01 | 0.66 | 0.04 | 0.13 |
Sare | 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 0.1 | 0.26 | 0 | 0.06 | 0.03 | 0.01 |
Total reteta: | 258.04 | 10.87 | 33.93 | 10.88 | 8.81 | |
Total portie: | 258.04 | 10.87 | 33.93 | 10.88 | 8.81 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Morcovi | 41 | 0.2 | 9.6 | 2.8 | 0.9 |
Radacina de telina | 16 | 0.2 | 3 | 1.6 | 0.7 |
Radacina de patrunjel | 29 | 0.1 | 6.5 | 4 | 2.2 |
Pastarnac radacina | 72 | 0.5 | 15 | 4.9 | 1.4 |
Lamaie | 29 | 0.3 | 9.3 | 2.8 | 1.1 |
iaurt - Yogurt Greek Style Pilos 10% grasime | 121 | 10 | 3.2 | 0 | 4.6 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |