Sărmăluţe vegetale în frunze de ştevie200 kcal - Nutrika

Sărmăluţe vegetale în frunze de ştevie
200 kcal

0 0
Sărmăluţe vegetale în frunze de ştevie<br />200 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
200 g ceapă
200 g morcov
200 g ciuperci champignon
200 g orez
5 g ardei iute
20 g usturoi verde
160 g pastă de roşii
40 g mărar
40 g pătrunjel verde
300 g ştevie
30 g ulei de măsline
10 g sare
0,2 g piper
0,2 g coriandru boabe măcinat
0,2 g paprika
0,2 g ienibahar
0,2 g nucşoară
0,2 g chimion
300 g iaurt
500 ml apă

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 200 kcal
Grăsimi: 4,98 g
Glucide: 32,54 g
Proteine: 7,59 g
Fibre: 2,83 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 8
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • ceapa, morcovul, ardeiul iute, usturoiul verde, ciupercile, mărarul şi pătrunjelul se taie mărunt;
    • orezul se spală şi se lasă la înmuiat 30 de minute;
    • ştevia se spală bine în apă rece (am avut 45 de frunze; 40 pentru umplut şi 5 pentru învelit sărmăluţele umplute); dacă frunzele sunt mai mari, se va tăia nervura de pe spate la nivelul frunzei, având grijă să nu se rupă;

    Preparare:

    • se opăresc frunzele de ştevie în apă clocotită cu sare pentru 2-3 secunde, se scot şi se scurg; nu se opăresc toate o dată, ci pe rând, câte 10 bucăţi într-o tranşă;
    • într-o cratiţă se căleşte ceapa mărunţită, cu o linguriţă de sare, timp de 2-3 minute;
    • se adaugă pe rând ardeiul iute, usturoiul verde, morcovul şi condimentele: piper, coriandru măcinat, paprika, ienibahar, nucşoară şi chimion (jumătate de linguriţă de fiecare sau după gust);
    • se călesc împreună 5 minute şi apoi se pun ciupercile tăiate mărunt şi se mai lasă 3-4 minute la foc iute;
    • după ce ciupercile şi-au micşorat volumul, se adaugă orezul înmuiat în apă şi 60 g pastă de roşii (restul se va adăuga la sfârşit, deasupra sărmăluţelor);
    • se amestecă bine şi după alte 5 minute se stinge focul şi se adaugă verdeaţa: mărarul şi pătrunjelul verde (câte o legătură de fiecare sau după gust);
    • se lasă compoziţia să se răcorească pentru a putea modela sărmăluţele cu mâna;
    • pe fiecare frunză (40 buc) se pune aprox. o lingură de compoziţie şi se rulează, având grijă să prindem marginile în interior;
    • la sfârşit se învelesc sărmăluţele formate cu câteva frunze de ştevie puse deasupra (5 buc), se adaugă restul de pastă de roşii, o linguriţă de sare şi 500 ml apă rece (poate fi şi fierbinte);
    • se dau la cuptor pentru 40-50 minute (după ce lichidul începe să fiarbă, se mai lasă 20 minute);
    • se servesc cu iaurt (sau sos de hrean) şi ardei iute.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Sărmăluţe vegetale în frunze de ştevie- 40 bucgrame/
    reteta
    kcalGRASIMIGLUCIDEdin care
    FIBRE
    PROTEINE
    ceapa200840.220.22.81.8
    morcov200820.419.25.61.8
    ciuperci champignon200440.66.626.2
    orez2006882152014
    ardei iute520.010.480.080.11
    usturoi verde2026.606.6701.33
    pastă de roşii160126.4028.161.122.72
    mărar4017.20.442.80.841.4
    pătrunjel verde4014.40.322.521.321.2
    stevie300662.19.68.76
    ulei de masline30248.427.6000
    sare1000000
    piper0.20.510.010.130.050.02
    coriandru măcinat0.20.560.010.10.020.04
    paprika0.20.580.030.110.070.03
    ienibahar0.20.530.020.140.040.01
    nucşoară0.21.050.070.100.01
    chimion0.20.750.040.090.020.04
    iaurt300195611.4024
    Total reteta 40 buc:1597.9839.85260.322.6660.71
    Total portie 5 buc:199.754.9832.542.837.59

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    ceapa420.110.11.40.9
    Morcovi410.29.62.80.9
    Ciuperci Champignon, crude220.33.313.1
    orez Camolino Deroni34417607
    ardei iute400.29.51.52.1
    usturoi proaspat133033.3306.67
    pasta de tomate 24% Freshona Lidl79017.60.71.7
    marar verde431.172.13.5
    patrunjel verde360.86.33.33
    ştevie220.73.22.92
    Ulei de masline extra vergine GranFruttato Monini82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Coriandru boabe2794.852.110.421.9
    Paprika2891355.737.414.8
    ienibahar boabe2638.772.121.66.1
    nucsoara52536.349.305.8
    chimion 37522441118
    Iaurt grecesc Olimpus 2%6523.808
    precedent
    File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati
    521 kcal
    precedent
    File de somon în sos picant cu broccoli şi orez basmati
    521 kcal
    Nutrika