Somon cu sos de lămâie şi sparanghel546 kcal - Nutrika

Somon cu sos de lămâie şi sparanghel
546 kcal

0 0
Somon cu sos de lămâie şi sparanghel<br />546 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
400 g file de somon
400 g sparanghel
1 gălbenuş de ou fiert
25 ml zeamă de lămâie
3 g coajă de lămâie
10 g muştar
4 g sare
0,5 g piper
10 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 546 kcal
Grăsimi: 37.31 g
Glucide: 9.94 g
Proteine: 45.82 g
Fibre: 4.8 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 2
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente :

    – oul se spală bine şi se fierbe timp de 7-8 minute pentru a obţine un gălbenuş tare

    – somonul se spală, se usucă cu un prosop de hârtie şi se condimentează cu sare şi piper

    – lămâia se dă pe răzătoare şi se stoarce zeama de la jumătate; se vor folosi o linguriţă de coajă (3 g) şi 25 ml zeamă

    – spranghelul se spală, se înlătură partea lemnoasă (aprox. 4 cm din codiţă) şi se presară cu puţină sare; se rupe cu mâna, curbându-l spre codiţă; partea inferioară este foarte lemnoasă şi nu se recomandă a fi gatită la cuptor sau pe grătar

    Preparare:

    Într-o tavă se aşează fileurile de somon şi se dau la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. Nu se adaugă ulei, va lăsa el destul de multă grăsime.

    Separat, în altă tavă se pune sparanghelul care se va găti tot la cuptor, în 30 de minute. Îl putem băga la 10 minute distanţă de somon, pe o treaptă superioară.

    Se prepară sosul de lămâie: gălbenuşul de ou se sfârâmă cu o furculiţă, se amestecă cu muştarul şi uleiul. Se freacă bine cu o lingură de lemn şi se adaugă treptat zeama de lămâie şi sarea. După ce a fost încorporat tot sucul de lămâie, se pune coaja rasă fin şi se amestecă uşor de câteva ori.

    Somonul cu sparanghel se serveşte fierbinte, cu sos de lămâie alături.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 2 portii:gramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    somon file40085259.60079.2
    sparanghel400800.415.68.48.8
    galbenus ou fiert1857.964.860.6502.88
    lamaie288.120.082.60.780.31
    mustar1090.450.70.290.39
    Sare400000
    piper0.51.280.020.320.130.06
    ulei 1082.89.2000
    Total reteta:1091.1674.6119.879.691.64
    Total portie:545.5837.319.944.845.82

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    File de somon norvegian Fresh Fish Today21314.90019.8
    Sparanghel200.13.92.12.2
    galbenus322273.6016
    Lamaie290.39.32.81.1
    mustar Olimpia Tecuci904.572.93.9
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Ulei de masline extra vergine GranFruttato Monini82892000
    precedent
    Salată de pui cu legume proaspete
    337 kcal
    următor
    Spaghete cu fructe de mare
    459 kcal
    precedent
    Salată de pui cu legume proaspete
    337 kcal
    următor
    Spaghete cu fructe de mare
    459 kcal
    Nutrika