Ingrediente
-
420 g spaghetti
-
400 g carne tocată de vită
-
140 g ceapă
-
25 g usturoi
-
120 g morcov
-
400 g pulpă de roşii
-
150 g vin roşu
-
10 g ulei
-
5 g sare
-
0,5 g piper
-
1 g oregano uscat
-
1 g busuioc uscat
-
6 g busuioc verde
-
1 g foi dafin
-
30 g parmigiano
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- mărunţim ceapa, usturoiul şi morcovul
Prepararea sosului de roşii cu carne tocată:
- într-o cratiţă turnăm o lingură de ulei (nu e nevoie de mai mult pentru că va lăsa şi carnea din grăsimea ei)
- adăugăm pe rând ceapa, usturoiul şi morcovul, amestecând după fiecare câte 1-2 min
- asezonăm cu sare, piper, oregano şi busuioc uscat
- adăugăm carnea tocată şi amestecăm până când aceasta îşi schimbă culoarea şi începe să se prăjească
- punem vinul roşu şi 2 frunze de dafin
- lăsăm să fiarbă 5-6 minute până scade la jumătate
- adăugăm pulpa de roşii şi 300 ml apă rece
- acoperim cratiţa cu un capac şi lăsăm la foc mic 30 minute
Separat punem pastele în apă clocotită cu sare şi le fierbem conform indicaţiilor de pe cutie. Le scurgem şi le amestecăm fierbinţi cu sosul de roşii cu carne.
Le servim cu o lingură de parmigiano ras şi frunze de busuioc verde.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Spaghetti bolognese- 6 portii | grame/ reteta | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
Paste Barilla Spaghettini nr. 3 | 420 | 1507.8 | 8.4 | 297.78 | 12.6 | 53.76 |
carne tocata de vita | 400 | 816 | 56 | 2 | 1.2 | 76 |
ceapa | 140 | 58.8 | 0.14 | 14.14 | 1.96 | 1.26 |
usturoi | 25 | 37.25 | 0.13 | 8.25 | 0.53 | 1.6 |
morcov | 120 | 49.2 | 0.24 | 11.52 | 3.36 | 1.08 |
pulpă de roşii | 400 | 140 | 0.4 | 25.2 | 4.4 | 4.8 |
vin rosu | 150 | 127.5 | 0 | 3.92 | 0 | 0.11 |
ulei | 10 | 82.8 | 9.2 | 0 | 0 | 0 |
Sare | 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 0.5 | 1.28 | 0.02 | 0.32 | 0.13 | 0.06 |
Oregano uscat | 1 | 3.06 | 0.1 | 0.64 | 0.43 | 0.11 |
Busuioc uscat | 1 | 2.51 | 0.04 | 0.61 | 0.41 | 0.14 |
busuioc verde | 6 | 1.62 | 0.04 | 0.26 | 0.23 | 0.15 |
foi de dafin | 1 | 3.53 | 0.08 | 0.49 | 0.26 | 0.08 |
parmigiano | 30 | 120.6 | 9 | 0 | 0 | 9.6 |
Total reteta: | 2951.95 | 83.79 | 365.13 | 25.51 | 148.75 | |
Total portie: | 491.99 | 13.97 | 60.86 | 4.25 | 24.79 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Paste Barilla Spaghettini nr. 3 | 359 | 2 | 70.9 | 3 | 12.8 |
carne tocata vita - Lidl | 204 | 14 | 0.5 | 0.3 | 19 |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
Morcovi | 41 | 0.2 | 9.6 | 2.8 | 0.9 |
Pasta de tomate - Passata Cirio | 35 | 0.1 | 6.3 | 1.1 | 1.2 |
vin rosu de masa | 85 | 0 | 2.61 | 0 | 0.07 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Oregano uscat | 306 | 10.3 | 64.4 | 42.8 | 11 |
Busuioc uscat | 251 | 4 | 61 | 40.5 | 14.4 |
Busuioc verde | 27 | 0.6 | 4.3 | 3.9 | 2.5 |
foi de dafin (bay leaf) | 353 | 8.4 | 48.6 | 26.3 | 7.6 |
Parmigiano Regiano Selection Lidl | 402 | 30 | 0 | 0 | 32 |