Ingrediente
-
200 g struguri
Preparare:
Despre struguri:
Strugurii sunt bogaţi în fibre şi minerale şi joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar, în protecţia aparatului cardiovascular şi reducerea tensiunii arteriale.
Resveratrolul, o substanţă aflată în componenaţa strugurilor negri şi roşii (şi în special în fructele de culori închise: afine, mure, coacăze), are un puternic efect antioxidant, protejând vasele de sânge, împiedicând instalarea afecţiunilor cardiace şi contribuind la menţinerea sănătăţii organismului.
Conţinutul de apă, vitamine, minerale:
Apă – 84.29 g
Sucroză – 0.57 g
Glucoză – 3.67 g
Fructoză – 3.92 g
Calciu – 37 mg
Fier – 0.26 mg
Magneziu – 14 mg
Fosfor – 24 mg
Potasiu – 203 mg
Sodiu – 1 mg
Zinc – 0.11 mg
Cupru – 0.119 mg
Seleniu – 1.973 mg
Vitamina C – 6.5 mg
Vitamin A – 3 µg
Beta caroten – 39 µg
(sursă https://fdc.nal.usda.gov/index.html)
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
O porţie de fructe: | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
struguri | 200 | 114 | 0,94 | 27,86 | 7,8 | 1,62 |
Total portie: | 114 | 0,94 | 27,86 | 7,8 | 1,62 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
struguri | 57 | 0,47 | 13,93 | 3,9 | 0,81 |