Ingrediente
-
200 g ceapă
-
25 g usturoi
-
130 g pătrunjel rădăcină
-
80 g ţelină rădăcină
-
200 g cartofi
-
15 g mix ciuperci uscate
-
250 ml apă de la ciupercile rehidratate
-
280 g ciuperci albe Champignon
-
320 g ciuperci brune
-
1 l apă fierbinte
-
200 ml smântână de gătit 32%
-
2 g nucşoară măcinată
-
20 g ulei
-
10 g sare
-
1 g piper
-
5 ml ulei de măsline şi trufe
-
50 g parmigiano
-
160 g crutoane cu rozmarin
Preparare:
Pregătire ingrediente:
- ciupercile uscate se hidratează în apă timp de 2-3 ore
- ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi ţelina se mărunţesc pe răzătoare sau la robot
- ciupercile se curăţă şi se taie cubuleţe
- cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe
- parmigiano se taie în fâşii late cu ajutorul unui curăţător de legume
- se pune la fiert 1 litru apă
Preparare:
Într-o oală de 4-5 litri se călesc ceapa şi usturoiul în ulei. Se adaugă ţelina, pătrunjelul, sarea, piperul, nucşoara măcinată şi se continuă călirea lor până când se vor înmuia puţin legumele. Se pun apoi ciupercile rehidratate, 250 ml din apa în care acestea au stat 2-3 ore şi când încep să fiarbă se adaugă cartofii, ciupercile albe Champignon şi ciupercile brune. Se completează cu 1 litru de apă fierbinte, se pune capacul şi se fierbe supa la foc mic pentru 30 de minute. Când legumele sunt fierte se ia oala de pe foc şi se pasează cu un blender. Se adaugă smântâna lichidă şi se pune din nou oala pe foc. Se mai fierbe 5 minute, se pune o linguriţă de ulei de măsline şi trufe, se amestecă şi se stinge focul.
Servire:
Pentru un plus de aromă şi gust, supa se serveşte cu fâşii de parmigiano şi crutoane din pâine integrală. Se poate orna cu feliuţe de ciuperci care se scot din oală înainte de a fi pasate.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 8 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
ciuperci Champignon albe | 280 | 61.6 | 0.84 | 9.24 | 2.8 | 8.68 |
ciuperci brune | 320 | 112 | 1.6 | 8 | 0 | 16 |
mix ciuperci uscate | 15 | 40.8 | 0.78 | 1.92 | 6.89 | 3.11 |
ceapa | 200 | 84 | 0.2 | 20.2 | 2.8 | 1.8 |
telina radacina | 80 | 12.8 | 0.16 | 2.4 | 1.28 | 0.56 |
patrunjel rad | 130 | 37.7 | 0.13 | 8.45 | 5.2 | 2.86 |
cartofi | 200 | 154 | 0.2 | 35 | 4.4 | 4 |
smantana 32% | 200 | 614 | 64 | 4.06 | 0 | 4.8 |
usturoi | 25 | 37.25 | 0.13 | 8.25 | 0.53 | 1.6 |
nucsoara | 2 | 10.5 | 0.73 | 0.99 | 0 | 0.12 |
ulei | 20 | 165.6 | 18.4 | 0 | 0 | 0 |
Sare | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.27 | 0.11 |
ulei de trufe | 5 | 41.1 | 4.57 | 0 | 0 | 0 |
crutoane | 160 | 434.54 | 10.57 | 60.8 | 15.15 | 17.59 |
parmigiano | 50 | 201 | 15 | 0 | 0 | 16 |
Total reteta: | 2009.44 | 117.32 | 159.95 | 39.31 | 77.22 | |
Total portie: | 251.18 | 14.67 | 19.99 | 4.91 | 9.65 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
Ciuperci Champignon, crude | 22 | 0.3 | 3.3 | 1 | 3.1 |
Ciuperci brune Lidl | 35 | 0.5 | 2.5 | 0 | 5 |
Amestec de ciuperci de padure uscate ECO 30 Wohlrab Pilze | 272 | 5.2 | 12.8 | 45.9 | 20.7 |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Radacina de telina | 16 | 0.2 | 3 | 1.6 | 0.7 |
Radacina de patrunjel | 29 | 0.1 | 6.5 | 4 | 2.2 |
Cartofi de vara | 77 | 0.1 | 17.5 | 2.2 | 2 |
smantana dulce pentru gatit Dorna 32% | 307 | 32 | 2.03 | 0 | 2.4 |
Usturoi | 149 | 0.5 | 33 | 2.1 | 6.4 |
nucsoara | 525 | 36.3 | 49.3 | 0 | 5.8 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
sare | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |
Ulei de masline si trufe Deluxe | 822 | 91.3 | 0 | 0 | 0 |
crutoane cu rozmarin | 271.59 | 6.60 | 38 | 9.47 | 10.99 |
Parmigiano Regiano Lidl | 402 | 30 | 0 | 0 | 32 |