Supă cremă de ciuperci cu crutoane251 kcal - Nutrika

Supă cremă de ciuperci cu crutoane
251 kcal

0 0
Supă cremă de ciuperci cu crutoane<br />251 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
200 g ceapă
25 g usturoi
130 g pătrunjel rădăcină
80 g ţelină rădăcină
200 g cartofi
15 g mix ciuperci uscate
250 ml apă de la ciupercile rehidratate
280 g ciuperci albe Champignon
320 g ciuperci brune
1 l apă fierbinte
200 ml smântână de gătit 32%
2 g nucşoară măcinată
20 g ulei
10 g sare
1 g piper
5 ml ulei de măsline şi trufe
50 g parmigiano
160 g crutoane cu rozmarin

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 251 kcal
Grăsimi: 14,67 g
Glucide: 19,99 g
Proteine: 9,65 g
Fibre: 4,91 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 8
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

     

    Pregătire ingrediente:

    • ciupercile uscate se hidratează în apă timp de 2-3 ore
    • ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi ţelina se mărunţesc pe răzătoare sau la robot
    • ciupercile se curăţă şi se taie cubuleţe
    • cartofii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe
    • parmigiano se taie în fâşii late cu ajutorul unui curăţător de legume
    • se pune la fiert 1 litru apă

    Preparare:

    Într-o oală de 4-5 litri se călesc ceapa şi usturoiul în ulei. Se adaugă ţelina, pătrunjelul, sarea, piperul, nucşoara măcinată şi se continuă călirea lor până când se vor înmuia puţin legumele. Se pun apoi ciupercile rehidratate, 250 ml din apa în care acestea au stat 2-3 ore şi când încep să fiarbă se adaugă cartofii, ciupercile albe Champignon şi ciupercile brune. Se completează cu 1 litru de apă fierbinte, se pune capacul şi se fierbe supa la foc mic pentru 30 de minute. Când legumele sunt fierte se ia oala de pe foc şi se pasează cu un blender. Se adaugă smântâna lichidă şi se pune din nou oala pe foc. Se mai fierbe 5 minute, se pune o linguriţă de ulei de măsline şi trufe, se amestecă şi se stinge focul.

    Servire:

    Pentru un plus de aromă şi gust, supa se serveşte cu fâşii de parmigiano şi crutoane din pâine integrală. Se poate orna cu feliuţe de ciuperci care se scot din oală înainte de a fi pasate.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 8 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    ciuperci Champignon albe28061.60.849.242.88.68
    ciuperci brune3201121.68016
    mix ciuperci uscate1540.80.781.926.893.11
    ceapa200840.220.22.81.8
    telina radacina8012.80.162.41.280.56
    patrunjel rad13037.70.138.455.22.86
    cartofi2001540.2354.44
    smantana 32%200614644.0604.8
    usturoi 2537.250.138.250.531.6
    nucsoara210.50.730.9900.12
    ulei 20165.618.4000
    Sare1000000
    piper12.550.030.650.270.11
    ulei de trufe541.14.57000
    crutoane 160434.5410.5760.815.1517.59
    parmigiano50201150016
    Total reteta:2009.44117.32159.9539.3177.22
    Total portie:251.1814.6719.994.919.65

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Ciuperci Champignon, crude220.33.313.1
    Ciuperci brune Lidl350.52.505
    Amestec de ciuperci de padure uscate ECO 30 Wohlrab Pilze2725.212.845.920.7
    ceapa420.110.11.40.9
    Radacina de telina160.231.60.7
    Radacina de patrunjel290.16.542.2
    Cartofi de vara770.117.52.22
    smantana dulce pentru gatit Dorna 32%307322.0302.4
    Usturoi1490.5332.16.4
    nucsoara52536.349.305.8
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Ulei de masline si trufe Deluxe82291.3000
    crutoane cu rozmarin271.596.60389.4710.99
    Parmigiano Regiano Lidl402300032
    precedent
    Chifteluţe de curcan la cuptor cu morcovi sote
    308 kcal
    următor
    Ciorbă de vită
    145 kcal
    precedent
    Chifteluţe de curcan la cuptor cu morcovi sote
    308 kcal
    următor
    Ciorbă de vită
    145 kcal
    Nutrika