Supă cremă de linte 195 kcal - Nutrika

Supă cremă de linte
195 kcal

0 0
Supă cremă de linte <br /> 195 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
350 g linte roşie
300 g ceapă
30 g usturoi
450 g morcov
150 g tulpini de ţelină
200 g ardei gras roşu
8 g sare
1 g piper măcinat
1 g chimion măcinat
1 g boia dulce
100 g bulion
50 g zeamă lămâie
20 g pătrunjel verde
20 g ulei
2 litri apă

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 195 kcal
Grăsimi: 2.83 g
Glucide: 34.11 g
Proteine: 9.95 g
Fibre: 6.29 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
      • Porţii: 10
      • Uşoară

      Ingrediente

      Preparare:

      Share

       

      Pregătire ingrediente:

      • lintea se spală şi se lasă la înmuiat în apă rece 2 ore
      • ceapa, usturoiul, morcovul, ţelina și ardeiul gras se taie felii, grosier – în final se vor pasa
      • se pun la fiert 2 litri de apă (sau mai mult, dacă vrei o supă mai subţire)
      • pătrunjelul verde se împarte în două părţi: codiţele se taie separat şi frunzele se vor păstra pentru servire

      Preparare:

      • călim ușor ceapa în 20 g ulei, adăugăm usturoiul şi asezonăm cu sare, piper şi chimion măcinat
      • punem morcovii, ţelina, ardeiul gras şi amestecăm de câteva ori trecându-le prin ulei
      • turnăm 2 litri de apă fierbinte sau mai mult, pentru o supă mai subţire
      • când începe să clocotească adăugăm lintea înmuiată, cozile de pătrunjel mărunţite, bulionul şi o linguriţă de boia dulce
      • punem capacul şi lăsăm la foc mic 30 minute sau până când legumele şi lintea sunt fierte
      • stingem focul şi pasăm totul cu un blender până supa capătă o consistenţă cremoasă
      • adăugăm sucul de lămâie şi după 15-20 minute se poate servi

      Supa cremă de linte se decorează cu pătrunjel verde şi un praf de boia pe deasupra. Este foarte bună cu lipii libaneze crocante!

      Poftă bună!

       

      Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

      Supa crema de linte - 10 portiigrame/
      reteta
      kcalGRASIMIGLUCIDEdin care
      FIBRE
      PROTEINE
      linte rosie35012537.6220.8537.883.69
      ceapa3001260.330.34.22.7
      usturoi3044.70.159.90.631.92
      morcov450184.50.943.212.64.05
      tulpini de telina150210.35.12.41.05
      ardei rosu gras200620124.22
      sare800000
      piper12.550.030.650.270.11
      chimion 13.750.220.440.110.18
      bulion100650.112.303.1
      zeama lamaie5012.504.500
      boia dulce12.740.130.5500.14
      patrunjel verde207.20.161.260.660.6
      ulei20165.618.4000
      Total reteta:1950.5428.29341.0562.8799.54
      Total portie:195.052.8334.116.299.95

      Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

      Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
      100 g
      GRASIMI/
      100 g
      GLUCIDE/
      100 g
      din care FIBRE/
      100 g
      PROTEINE/
      100 g
      linte rosie Herbal Sana3582.1763.110.823.91
      ceapa420.110.11.40.9
      Usturoi1490.5332.16.4
      Morcovi410.29.62.80.9
      tulpini de telina140.23.41.60.7
      Ardei rosu gras31062.11
      sare00000
      Piper negru2553.364.826.511
      chimion 37522441118
      Bulion de tomate tip 18 Carrefour650.112.303.1
      Suc de lamaie natural, fara zahar250900
      Boia de ardei dulce27413.255014
      patrunjel verde360.86.33.33
      Ulei de masline Speroni82892000
      precedent
      Paste cu cremă de ricotta și ardei capia
      432 kcal
      următor
      Pepene roşu – 400 g
      120 kcal
      precedent
      Paste cu cremă de ricotta și ardei capia
      432 kcal
      următor
      Pepene roşu – 400 g
      120 kcal
      Nutrika