Tartă cu ceapă şi dovlecel 469 kcal - Nutrika

Tartă cu ceapă şi dovlecel
469 kcal

0 0
Tartă cu ceapă şi dovlecel<br /> 469 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
400 g făină
220 g unt
7 buc ouă
500 g dovlecel
400 g ceapă roşie
120 g branză tip mozzarella
200 g smântână
200 g lapte
15 g ulei
1 g piper
10 g sare

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 469 kcal
Grăsimi: 29,45 g
Glucide: 36,21 g
Proteine: 14,66 g
Fibre: 1,09 g
Bucătăria:
  • Porţii: 10
  • Medie

Ingrediente

Preparare:

Share

Pregătire ingrediente:

  • dovlecelul se taie fâşii cu un curăţător de legume, ceapa – feliuţe subţiri, brânza – felii groase de 0.5 cm

Preparare:

  • făina se amestecă cu 200 g unt, un ou şi o linguriţă de sare, mai întâi cu o furculiţă, apoi cu degetele, până se încorporează tot untul
  • se dă aluatul la frigider pentru o oră
  • într-o cratiţă se pun uleiul şi 20 g unt, se adaugă ceapa şi se căleşte la foc foarte mic până se înmoaie
  • se scoate aluatul de la frigider, se lasă 15 minute la temperatura camerei şi se intinde cu sucitorul între două foi de copt sau pe un strat subţire de făină
  • se transferă aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 26 cm, ridicându-l cu 0.5 cm deasupra marginilor formei (se va strânge la copt); cu o furculiţă se înţeapă fundul pentru a nu se ridica în timpul coacerii
  • se întinde ceapa uniform pe baza aluatului, deasupra ei se pun rulouri din felii de dovlecel şi printre acestea bucăţelele de brânză
  • se bat 6 ouă întregi (nu foarte mult, nu trebuie să facă spumă) cu o linguriţă de sare şi un praf de piper
  • se adaugă laptele şi smântâna şi se omogenizează bine compoziţia
  • se toarnă cu un polonic printre rulourile de dovlecel (nu se umple forma pentru că tarta va creşte şi poate da în foc)
  • pe deasupra se presară puţin piper roşu
  • se dă la tarta la cuptor la foc mediu pentru o oră (sau până când se întăreşte compoziţia)
  • după ce este gata se lasă 10 minute în formă şi se poate scoate

Poftă bună!

 

Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

Tarta cu ceapa si dovlecel - 10 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care
FIBRE
PROTEINE
faina40013883.6296.8041.2
unt 2201639180.42.201.54
oua 7 buc x 60 g42054635.364.07051.74
sare1000000
ceapa rosie 4001560.433.25.64.8
ulei15124.213.8000
dovlecel500600.51055
branza12038729.40030.6
smantana200260245.805.6
lapte20012479.406
piper12.550.030.650.270.11
Total reteta:4686.75294.49362.1210.87146.59
Total portie:468.6829.4536.211.0914.66

Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
100 g
GRASIMI/
100 g
GLUCIDE/
100 g
din care FIBRE/
100 g
PROTEINE/
100 g
Faina alba Boromir Superioara 0003470.974.2010.3
unt President 82%74582100.7
oua bio Carrefour1308.420.97012.32
sare00000
Ceapa rosie390.18.31.41.2
Ulei de masline Speroni82892000
Dovlecei120.1211
Branza mozzarella gourmet 45% Delaco322.524.50025.5
Smantana 12% Pilos130122.902.8
Lapte 3,5% grasime623.54.703
Piper negru2553.364.826.511
precedent
Cartofi wedges
263 kcal
următor
Burger din carne de vită
789 kcal
precedent
Cartofi wedges
263 kcal
următor
Burger din carne de vită
789 kcal
Nutrika