Tocană din pulpă de viţel461 kcal - Nutrika

Tocană din pulpă de viţel
461 kcal

0 0
Tocană din pulpă de viţel<br />461 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
650 g pulpă de viţel
180 g praz
300 g morcovi
230 g tulpini de ţelină
400 ml suc de roşii
250 ml vin roşu sec
5 g sare
1 g piper
3 g cimbru uscat
15 g pătrunjel verde
1 g frunze de dafin
20 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 461 kcal
Grăsimi: 14.84 g
Glucide: 22.28 g
Proteine: 51.83 g
Fibre: 4.16 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 4
    • Medie

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

    Pregătire ingrediente:

    • carnea de viţel se taie cubuleţe de aproximativ 3-4 cm
    • prazul – rondele de 5-6 mm grosime
    • morcovii – rondele de 1-1.5 cm grosime
    • tulpinile de ţelină – bucăţi de 7-8 mm
    • din pătrunjelul verde, cimbru şi o frunză de dafin se face un bucheţel aromat care se va lega cu o sfoară

    Preparare:

    Într-o oală de 3-4 litri se pune uleiul la încălzit, se adaugă prazul tăiat rondele, iar după 2-3 minute, cubuleţele de carne de viţel. Se amestecă bine 4-5 minute, până când carnea îşi schimbă culoarea şi nu mai lasă apă. Se asezonează cu sare şi piper, după care se adaugă pe rând tulpinile de ţelină, morcovul, vinul roşu, bucheţelul aromat şi sucul de roşii. După ce adăugăm sucul de roşii acesta trebuie să acopere în întregime toate ingredientele din oală. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic (80 oC) timp de 2 ore. Se verifică de 2-3 ori să nu se lipească, dar în tot acest timp tocana va fierbe cu capacul pus. După aproximativ 2 ore se încearcă dacă este fiartă bine carnea: furculiţa trebuie să intre uşor în ea. Se scoate bucheţelul aromat, se presară pătrunjel verde şi se stinge focul.

    Se poate servi cu mămăliguţă fierbinte.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 4 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    pulpa de vitel6501137.5391.950195
    praz180109.80.5425.563.242.7
    morcovi3001230.628.88.42.7
    tulpini telina23032.20.467.823.681.61
    suc de rosii4006801604
    vin rosu sec250187.507.500
    ulei20165.618.4000
    sare500000
    piper12.550.030.650.270.11
    patrunjel verde155.40.120.950.50.45
    cimbru38.370.141.560.310.66
    dafin13.130.080.750.260.08
    Total reteta:1843.0559.3891.5416.66207.31
    Total portie:460.7614.8422.884.1651.83

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Vitel fara grasime17560.3030
    Praz610.314.21.81.5
    Morcovi410.29.62.80.9
    Tulpina de telina140.23.41.60.7
    Suc de rosii170401
    Vin rosu sec750300
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    patrunjel verde360.86.33.33
    cimbru2794.852.110.421.9
    dafin31387526.38
    precedent
    Crap fiert în sos de legume
    437 kcal
    următor
    Piept de pui cu piure de dovlecel şi dulceaţă de fructe de pădure
    378 kcal
    precedent
    Crap fiert în sos de legume
    437 kcal
    următor
    Piept de pui cu piure de dovlecel şi dulceaţă de fructe de pădure
    378 kcal
    Nutrika