Tocăniţă de Pleurotus180 kcal - Nutrika

Tocăniţă de Pleurotus
180 kcal

0 0
Tocăniţă de Pleurotus<br />180 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
500 g ciuperci Pleurotus
100 g ceapă
15 g usturoi
450 g vinete
250 g zucchini
480 g roşii
150 g morcov
70 g pătrunjel rădăcină
10 g sare
1 g piper
15 g mărar
20 g ulei

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 180 kcal
Grăsimi: 5.88 g
Glucide: 29.77 g
Proteine: 8.43 g
Fibre: 11.15 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
    • Porţii: 4
    • Uşoară

    Ingrediente

    Preparare:

    Share

     

    Pregătire ingrediente:

    • ciupercile Pleurotus se rup cu mâna în fâşii lungi
    • ceapa se taie solzişori
    • usturoiul se mărunţeşte cu cuţitul
    • vinetele, zucchini şi roşiile se taie cubuleţe cu latura de aprox. 2-2.5 cm
    • morcovul şi pătrunjelul rădăcină – rondele late de 1-1.5 cm

    Preparare:

    Se pune uleiul la încins într-o oală de 3-4 l şi se adaugă pe rând ceapa, usturoiul şi vinetele cubuleţe. Se amestecă bine şi după ce vinetele au absorbit uleiul se pun roşiile, se aşteaptă 3-4 minute să lase zeamă şi se adaugă morcovul, pătrunjelul rădăcină şi zucchini. Se acoperă oala şi se lasă 10 minute la foc mic pentru ca legumele să se pătrundă de abur şi să lase apă. Se asezonează cu sare şi piper, după care se pun ciupercile Pleurotus, rupte cu mâna în fâşii lungi. Se amestecă uşor cu lingura până când sunt incorporate toate ciupercile, se pune capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic o oră şi 20 de minute. După jumătate de oră se poate verifica dacă au lăsat legumele destulă apă (dacă este nevoie se poate adăuga 150 g apă).

    La sfârşit se condimentează cu mărar şi se stinge focul.

    Tocăniţa de Pleurotus se poate servi cu mămăliguţă fierbinte.

    Poftă bună!

     

    Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

    Ingrediente pentru 4 portiigramekcalGRASIMIGLUCIDEdin care FIBREPROTEINE
    ciuperci Pleurotus500165230.511.516.5
    ceapa100420.110.11.40.9
    usturoi1522.350.0784.950.320.96
    vinete4501080.925.6515.34.5
    zucchini250400.58.52.753
    rosii48086.40.9618.725.764.32
    morcov15061.50.314.44.21.35
    patrunjel radacina7020.30.074.552.81.54
    ulei20165.618.4000
    sare1000000
    piper12.550.030.650.270.11
    marar156.450.171.050.320.53
    Total reteta:720.1523.50119.0744.6133.71
    Total portie:180.045.8829.7711.158.43

    Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

    Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
    100 g
    GRASIMI/
    100 g
    GLUCIDE/
    100 g
    din care FIBRE/
    100 g
    PROTEINE/
    100 g
    Ciuperci Pleurotus330.46.12.33.3
    ceapa420.110.11.40.9
    Usturoi1490.5332.16.4
    Vinete240.25.73.41
    Zucchini160.23.41.11.2
    rosii180.23.91.20.9
    Morcovi410.29.62.80.9
    Radacina de patrunjel290.16.542.2
    Ulei de masline Speroni82892000
    sare00000
    Piper negru2553.364.826.511
    Marar431.172.13.5

     

    precedent
    Farfalle integrale cu legume
    345 kcal
    următor
    Chifteluţe în sos de roşii
    383 kcal
    precedent
    Farfalle integrale cu legume
    345 kcal
    următor
    Chifteluţe în sos de roşii
    383 kcal
    Nutrika