Turte din foi de plăcintă pentru Ajun 295 kcal - Nutrika
  • Home
  • Crăciun
  • Turte din foi de plăcintă pentru Ajun
    295 kcal

Turte din foi de plăcintă pentru Ajun
295 kcal

0 0
Turte din foi de plăcintă pentru Ajun <br />295 kcal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediente

Ajustează numărul de porţii:
400 g un pachet de foi de plăcintă
300 g miez de nucă
300 g zahăr tos
40 g zahăr pudră vanilat
8 g zahăr vanilat Bourbon
10 g coaja de la o lămâie
3 g coaja de la o lime
20 g esenţă de rom
500 ml apă

Informaţii nutriţionale (per porţie)

Calorii: 295 kcal
Grăsimi: 13,7 g
Glucide: 41,12 g
Proteine: 4,18 g
Fibre: 1,77 g
Caracteristici:
    Bucătăria:
      • Porţii: 16
      • Uşoară

      Ingrediente

      Preparare:

      Share

       

      Pregătire ingrediente:

      • foile de plăcintă se taie în patru părţi egale (se pot tăia şi în două, dacă aveţi un grătar de aragaz pe care să încapă o jumătate de foaie)
      • se mărunţeşte miezul de nucă; se vor păstra câteva bucăţele pentru ornat turtele la final
      • se rade coaja de la două lămâi şi o lime

      Preparare:

      • foile se coc pe o tigaie antiaderentă, bine încinsă, pe ambele părţi; se întorc imediat ce încep să se strângă pentru a evita arderea lor; dacă tigaia este destul de fierbinte, au nevoie de 3-4 secunde pe fiecare parte; este recomandat să fie coapte cu câteva zile înainte de umplere, timp în care se vor mai usca;
      • siropul se prepară din 500 ml apă şi 150 g zahăr tos; se fierbe 3-4 minute, se stinge focul şi se adaugă coaja rasă de la o lămâie (5 g) şi 20 g rom; se lasă să se răcească;
      • miezul de nucă măcinat se amestecă cu 150 g zahăr tos, coaja rasă de la o lămâie (5 g) şi o lime (3 g) şi un pliculeţ de zahăr vanilat (8 g)
      • umplerea turtelor: pe fiecare foaie se pune câte o lingură de sirop rece şi câte două linguriţe din umplutura de nucă;
      • ultima foaie se va orna cu zahăr pudră vanilat şi cu o bucăţică de miez de nucă;

      Poftă bună!

       

      Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:

      Turte cu foi de placinta - 16 porţiigrame/
      reteta
      kcalGRASIMIGLUCIDEdin care
      FIBRE
      PROTEINE
      foi de plăcintă40012083.2254.8039.6
      miez de nucă3002073216422727
      zahar3001200030000
      zahăr pudră cu aromă de vanilie40159.2039.7600
      zahăr vanilat 8320800
      coajă de lămâie104.70.031.61.060.15
      coajă de lime31.410.010.480.320.05
      esenţă de rom2046.2011.2600
      Total reteta:4724.51219.24657.928.3866.8
      Total portie:295.2813.741.121.774.18

      Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:

      Ingrediente / valori de referinta / 100 gkcal/
      100 g
      GRASIMI/
      100 g
      GLUCIDE/
      100 g
      din care FIBRE/
      100 g
      PROTEINE/
      100 g
      Foi de placinta Linco Patisero fără conservanţi 400 g3020.863.709.9
      Miez de nuca Carrefour691721499
      zahar tos400010000
      zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker398099.400
      Zahar vanilat Bourbon400010000
      Coaja de lamaie proaspata470.31610.61.5
      Coaja de lime470.31610.61.5
      esenta rom231056.300
      precedent
      Tocătură cu vin şi praz pentru Crăciun
      493 kcal
      următor
      Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde
      516 kcal
      precedent
      Tocătură cu vin şi praz pentru Crăciun
      493 kcal
      următor
      Piept de pui în sos de portocale cu păstăi şi mazăre verde
      516 kcal
      Nutrika