Ingrediente
-
250 g ceapă
-
200 g ardei gras roşu
-
250 g ardei capia
-
50 g pastă tomate
-
1 kg varză murată
-
40 g ulei
-
1 g cimbru uscat
-
1 g piper
-
1 g coriandru măcinat
-
1 g paprika iute
-
2 g ienibahar boabe, frunze de dafin
Preparare:
Pregătire ingrediente:
– ceapa se taie julienne, ardeiul gras şi ardeiul capia – felii lungi
– varza murată se spală cu apă rece, se stoarce bine şi se taie cât mai subţire
Preparare:
Se pun legumele tăiate într-o tavă cu pereţi înalţi, se adaugă condimentele, uleiul şi se amestecă cu o lingură. Se toarnă deasupra 400 ml apă rece şi se bagă la cuptor pentru o oră şi jumătate, la foc mediu. Se scoate tava, se adaugă pasta de tomate, încă 200 ml de apă şi se mai lasă o oră la cuptor, la foc mediu. Varza murată are destulă sare şi nu mai e nevoie să adăugăm alta, dar se gustă înainte de a stinge focul şi se mai poate pune dacă este necesar.
Se poate servi cu mămăliguţă.
Poftă bună!
Calcul nutriţional (valori medii) / reţetă / porţie:
Ingrediente pentru 4 portii | grame | kcal | GRASIMI | GLUCIDE | din care FIBRE | PROTEINE |
---|---|---|---|---|---|---|
ceapa | 250 | 105 | 0.25 | 25.25 | 3.5 | 2.25 |
Ardei rosu gras | 200 | 62 | 0 | 12 | 4.2 | 2 |
ardei capia | 250 | 65 | 0.75 | 15 | 5.25 | 2.5 |
pasta tomate | 50 | 36.5 | 0 | 6.95 | 0 | 2.15 |
varza murată | 1000 | 180 | 1 | 43 | 29 | 9 |
coriandru macinat | 1 | 2.79 | 0.05 | 0.52 | 0.10 | 0.22 |
ienibahar boabe/frunze dafin | 2 | 5.26 | 0.17 | 1.44 | 0.43 | 0.12 |
cimbru | 1 | 2.72 | 0.06 | 0.69 | 0.46 | 0.07 |
ulei | 40 | 331.2 | 36.8 | 0 | 0 | 0 |
Paprika iute | 1 | 2.89 | 0.13 | 0.56 | 0.37 | |
piper | 1 | 2.55 | 0.03 | 0.65 | 0.27 | 0.11 |
Total reteta: | 795.91 | 39.25 | 106.06 | 43.59 | 18.42 | |
Total portie: | 198.98 | 9.81 | 26.51 | 10.9 | 4.61 |
Valori nutriţionale de referinţă per 100 g:
Ingrediente / valori de referinta / 100 g | kcal/ 100 g | GRASIMI/ 100 g | GLUCIDE/ 100 g | din care FIBRE/ 100 g | PROTEINE/ 100 g |
ceapa | 42 | 0.1 | 10.1 | 1.4 | 0.9 |
Ardei rosu gras | 31 | 0 | 6 | 2.1 | 1 |
Ardei capia | 26 | 0.3 | 6 | 2.1 | 1 |
Pasta de tomate 24% Olympia | 73 | 0 | 13.9 | 0 | 4.3 |
varza murata | 18 | 0.1 | 4.3 | 2.9 | 0.9 |
Coriandru uscat | 279 | 4.8 | 52.1 | 10.4 | 21.9 |
Enibahar boabe | 263 | 8.7 | 72.1 | 21.6 | 6.1 |
Cimbru uscat | 272 | 6 | 69 | 46 | 7 |
Ulei de masline Speroni | 828 | 92 | 0 | 0 | 0 |
Paprika | 289 | 13 | 55.7 | 37.4 | 14.8 |
Piper negru | 255 | 3.3 | 64.8 | 26.5 | 11 |